Ezekben az országokban élnek a világ legboldogabb emberei

Írta: ,

Valószínűleg neked is eszedbe jutott már, hogy vajon külföldön jobb-e az élet, boldogabbak, elégedettebbek-e az emberek, mint itthon. Nos, a National Geographic válogatása alapján ebben a 10 országban biztosan!

Svédország Kép forrása: cakes-best12.blogspot.com

1/10 Svédország

A kutatások szerint Svédországban nagyon magas az elégedettségi index, amiben nagy szerepe van a „fika” elnevezésű szokásnak is.

Ez annyit takar, hogy az itt élők munka után gyakran leülnek kávézni kollégáikkal, rokonaikkal és barátaikkal. (Emiatt egyébként kimagaslóan nagy a kávéfogyasztók száma is ebben az országban.)

Néhány társadalmi csoport körében a „fika” hasonló az angol ötórai teázáshoz – mert a kávét lehet teával vagy gyümölcslével is helyettesíteni, a lényege a közös időtöltés és a kötetlen beszélgetés.

Ausztrália Kép forrása: koala.net

2/10 Ausztrália

Ebben az országban is nagy szerepe van a közösségi életnek, csak ők jobban preferálják a szabadtéri összejöveteleket, például szívesen találkoznak valamelyik gyönyörű parkjukban – nem csoda, hiszen itt kevés a környezeti szennyeződés és csodálatos a természet.

Ha nincs helyi barátod, akkor pedig irány valamelyik BBQ-bár, ahol a tradicionális fogások szeretete biztosan összehozza az embereket!

Új-Zéland Kép forrása: travelcroc.com

3/10 Új-Zéland

Nem csoda, hogy itt olyan boldogok az emberek, hiszen határtalan kék hegyek és lélegzetállító természet veszi körül őket, amerre csak ellátnak!

Ausztráliához hasonlóan itt is alacsony szintű a szennyezés, ezért az emberek sok időt töltenek a friss levegőn, ami jó hatással van az egészségükre is.

Hollandia Kép forrása: travelmagma.com

4/10 Hollandia

A hollandok messze földön híresek az aktív életformájukról: reggel felpattannak a biciklire, és nem okoz nekik problémát pár kilométert letekerni a munka előtt.

Ha csak turistaként van lehetőséged ellátogatni ide, akkor olvadj be a helyiek közé, és ki ne hagyd a biciklikölcsönzést!

Kanada Kép forrása: ytravelblog.com

5/10 Kanada

Kanada igazi paradicsom a turistáknak, az itt élők pedig jogosan büszkélkednek híres nemzeti parkjaik, hatalmas tereik és sziklás hegyeik miatt.

Ha egyszer a saját szemeddel is látni fogod a tájat, akkor megérted, miért ilyen boldogok a kanadai emberek.

Finnország Kép forrása: buzzfeed.com

6/10 Finnország

Nos, igen, a finnek minden problémája elpárolog, amint belépnek az igazi finn szaunába. :)

Annak ellenére, hogy az ország lakossága mindössze 5,2 millió fő, 3,3 millió szauna található szétszórva a városaik minden részében.

Norvégia Kép forrása: 500px.com

7/10 Norvégia

Gigantikus fjordok, káprázatos gleccserek, hatalmas zuhatagok és szédítő kilátópontok – sokak szerint Norvégia nemcsak Európa, de a világ egyik legszebb országa is egyben, ahol kimeríthetetlen a természeti látnivalók száma.

Ha teheted, egyszer fogd a hátizsákod, és vedd célba a norvég hegyeket, melyek bejárása állítólag elfeledteti minden gondodat.

Izland Kép forrása: tumblr.com, t-a-h-i-t-i

8/10 Izland

Vulkánok, vadregényes strandok, meleg források és páratlan táj – mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az izlandi az egyik legboldogabb nép a Földön.

Svájc Kép forrása: theoverseasescape.com

9/10 Svájc

Endorfinban nincs hiány a csoki hazájában!

De nem csak ettől ennyire boldogok a svájciak, hanem attól is, hogy sokat tesznek az egészségükért, ami hatással van kedélyállapotukra is.

Dánia Kép forrása: tumblr, besttravelphotos

10/10 Dánia

Dánia évek óta a világ legboldogabb állama a létező összes felmérés szerint.

Pedig a klímája nem kimondottan jó (télen hideg és sötét van), az itt élők mégis elképesztően pozitívak, nyitottak mások felé, megbíznak egymásban és az országukban, valamint tiszteletben tartják a szokásokat, ami erősíti bennük az összetartást.