Ezekben az országokban élnek a világ legboldogabb emberei

Fodor Veronika
Írta: ,

Valószínűleg neked is eszedbe jutott már, hogy vajon külföldön jobb-e az élet, boldogabbak, elégedettebbek-e az emberek, mint itthon. Nos, a National Geographic válogatása alapján ebben a 10 országban biztosan!

Svédország Kép forrása: cakes-best12.blogspot.com

A kutatások szerint Svédországban nagyon magas az elégedettségi index, amiben nagy szerepe van a „fika” elnevezésű szokásnak is.

Ez annyit takar, hogy az itt élők munka után gyakran leülnek kávézni kollégáikkal, rokonaikkal és barátaikkal. (Emiatt egyébként kimagaslóan nagy a kávéfogyasztók száma is ebben az országban.)

Néhány társadalmi csoport körében a „fika” hasonló az angol ötórai teázáshoz – mert a kávét lehet teával vagy gyümölcslével is helyettesíteni, a lényege a közös időtöltés és a kötetlen beszélgetés.

Ausztrália Kép forrása: koala.net

Ebben az országban is nagy szerepe van a közösségi életnek, csak ők jobban preferálják a szabadtéri összejöveteleket, például szívesen találkoznak valamelyik gyönyörű parkjukban – nem csoda, hiszen itt kevés a környezeti szennyeződés és csodálatos a természet.

Ha nincs helyi barátod, akkor pedig irány valamelyik BBQ-bár, ahol a tradicionális fogások szeretete biztosan összehozza az embereket!