Ezekben a csodákban hiszel te is még mindig

Jankovics Anna
Írta: ,
Ezekben a csodákban hiszel te is még mindig

A tudomány korában élünk. Úgy gondoljuk, csodák nincsenek, csak olyan dolgok vannak, amire még nem tudjuk a magyarázatot. Én mégis úgy gondolom, csodák vannak. Bennünk.

A hit

Olyan elfogadást jelent, melyek közvetlen, azonnali igazolására semmilyen módon, sem érzékileg, sem tapasztalatilag, sem logikailag nem lehetséges. Ez vonatkozik az Istenhitre, de bármely más olyan dologra is, melyre ezek az állítások igazak.

A hit nem a hamis dolgokhoz való ragaszkodás, hiszen sokszor egyezik a társadalmi szokásokkal és elvárásokkal. Bízhatunk magunkban, a természetben, vagy egy felsőbb hatalomban. A hit a bizalmon alapszik, sőt, maga a bizalom.

A csoda

Egy olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek tapasztalataink, ismereteink alapján. A csodákat többnyire a vallások hívői élik meg, mivel bennük erősen él a hit.

Az események csodaként való felfogása az ember természetes igénye, szerepe van. A csoda a hihető valóság ellentéte, ezért szükséges a gondolati egyensúly fenntartásában.

Littlewood törvénye szerint az emberek havonta legalább egy csodára, fel nem fogható eseményre számítanak. A csoda emberek által előidézett változata a mágia, mely illúzión alapszik.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató