Ezek a világ legmisztikusabb erdői!

Írta: ,

Az erdőket mindig körüllengi valamiféle sajátos aura – hát még akkor, ha ködös az idő, és épp készül lemenni a nap. Akad a világon azonban néhány olyan terület, amely a nap minden szakaszában misztikusnak számít, sőt, még ijesztő vagy éppen szomorú legendák is kötődnek hozzájuk. Íme 5 különleges erdő, ahol még egy szimpla sétát sem felejtenek el a látogatók!

Black Forest, Németország Kép forrása: theshortsmagazine.com

1/5 Black Forest, Németország

Már maga az elnevezés is misztikusan hangzik, és ez nem véletlenül alakult így. A Fekete Erdő Németország egyik leghíresebb erdeje, amely több mítosznak és legendának ad otthont. A változatos történetek szájról szájra terjedtek, és folyamatosan bővültek: például sokan vélték úgy egykor, hogy a környéken található tóban vízi nimfák élnek, de tündérekről és vérfarkasokról is gyakran hallani sztorikat.

Az egyik legérdekesebb mítosz a kelta sírokhoz és templomhoz kötődik. A legenda szerint ha arra sétálsz éjszaka, és teljesen csöndben maradsz, érezheted, sőt, akár láthatod is a szellemeket, amelyek a sötét erdőben kísértenek napnyugta után.

Hallerbos, Belgium Kép forrása: holidayspots4u.com

2/5 Hallerbos, Belgium

Te is álmodoztál arról kisgyermekként, milyen csodálatos lenne végigsétálni egy erdőben, amely telis-tele van virágokkal, és folyamatosan körüllengi valamiféle varázslatos hangulat? Nos, Belgiumban ezt tényleg megteheted!

Hallerbost ugyanis minden tavasszal ellepik a harangvirágok, amelynek köszönhetően az egész erdő heteken át kék árnyalatban pompázik. Tökéletes úti cél azoknak, akik nem igazán rajonganak a kísérteties helyszínekért, de szívesen eltöltenének egy napot varázslatos, ködös fák között. Maga a vidék egyébként kifejezetten idős már, az erdő körülbelül 300-400 éves lehet.

Crooked Forest, Lengyelország Kép forrása: kilianschoenberger.de

3/5 Crooked Forest, Lengyelország

Valahol Lengyelország nyugati részében létezik egy erdő, ahol a fák furcsa, hajlított formában nőttek ki a földből. Természetesen ez nem jellemző az egész területre; körülbelül 400 fenyőfa lóg ki a sorból, ennek kialakulására pedig rengeteg teória született már. Állítólag még a 30-as években ültették őket, és 7-10 évvel később érte őket valamiféle hatás, amelynek következtében eldeformálódtak. Van, aki szerint egy hosszabb ideig tartó havazás okozta a dolgot, amit egy szintén elhúzódó olvadás követett, ez pedig képes volt megformálni a törzseket.

Ezt viszont hamar elvetették, hiszen az erdőnek csak egy bizonyos területére jellemző ez a furcsa látvány. A legvalószínűbb elképzelés, hogy emberi kezek tehetnek a deformációról, méghozzá azért, hogy könnyebb legyen a fákat bútorokká vagy hajókká alakítani.

Aokigahara, Japán Kép forrása: lifeforaforest.com

4/5 Aokigahara, Japán

Aokigaharát a világ egyik legrémisztőbb erdejének tartják, és nem véletlenül! A fák tengerének is nevezett vidék Japánban található, és már első pillantásra átjárja a látogatókat egyfajta borzongás.

Mivel az erdőben található fák nagyon sűrűn helyezkednek el, és meglehetősen kevés állat él itt, folyamatos csönd uralkodik a lombkoronák alatt.

Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy rengetegen vetettek véget életüknek itt, noha számos tábla próbálja rávenni az embereket arra, hogy ne kövessék el ezt a hibát. Az erdő kuszasága miatt egyébként kifejezetten gyakori, hogy a túrázók rossz helyen fordulnak le az útról és eltévednek; ennek megelőzéseképp az emberek általában megjelölik a fákat, hogy képesek legyenek kitalálni az erdőből.

Tsingy Forest, Madagaszkár Kép forrása: findpik.com

5/5 Tsingy Forest, Madagaszkár

A kések erdejének is nevezett vidék valóban szemet gyönyörködtető, mégis, ez az egyik legkevésbé népszerű nemzeti park az emberek körében. Az erdőben leginkább az éles sziklák terülnek el, így nem számít ritka dolognak, hogy a látogatók sérülésekkel távoznak a kirándulás után, de az is gyakran előfordul, hogy a szűkös járatokban eluralkodik az embereken a klausztrofóbia.

Ráadásul számos legenda is kötődik a kövekkel borított vidékhez: sokan állítják, hogy egyes túrázók bementek az erdőbe, és olyannyira eltévedtek, hogy sosem jutottak ki onnan. A parkba egyébként kizárólag repülővel lehet eljutni; nincsenek épületek, lakók, és az egyetlen leszállási pont egy laposabb földterületen található.