Ezek a legőrültebb közösségi kihívások - jobb, ha nem fogadod el őket

Dienes Petra
Írta: ,

Alighogy végigsöpör az Instagramon vagy a Youtube-on egy őrület, máris jön a következő. Eközben pedig sokan elfogadják és végigcsinálják ezeket a kihívásokat, büszkén használják a hozzájuk tartozó hashtag-et és töltik fel a videóinkat. Van azonban néhány annyira eszement kihívás, amit jobb, ha sosem fogadsz el!

Egy pillanat alatt elterjedt az interneten a Charlie Charlie kihívásnak nevezett játék, amiben egy mexikói szellemet próbálnak a fiatalok megidézni, akitől választ várnak az élet nagy kérdéseire. A játékot úgy kell játszani, hogy egy papírra fel kell rajzolni két vonalat, a képen látható módon, majd rátenni két ceruzát úgy, hogy a felső ceruza egyensúlyban legyen az alsón.

Ezután az igen és a nem szavakat átlósan fell kell írni a papírra, hogy a szellem a felső ceruzát mozgatva válaszolhasson a kérdésekre, amiket felteszenk neki. 

A játékot úgy lehet elkezdeni, hogy megszólítjuk Charlie-t: “Charlie, Charlie, itt vagy? Charlie, Charlie, játszhatunk?” Ezután kérdezhetünk a szellemtől, aki a ceruzát az “igen” vagy a “nem” irányába mozdítja el. A kihívás elsőre szórakoztatónak tűnhet, de addig nem hagyhatod abba, amég a szellem a következő kérdésre igennel nem felel: “Charlie, Charlie befejezhetjük?”

Ha szerencsénk van és “igen” a válasz, akkor udvarias búcsút kell vennünk tőle, mert ha nem így cselekszünk, a szellem velünk marad. Annak pedig még soha nem lett jó vége, igaz?

 

Kulcscsont kihívás Kép forrása: huffingtonpost.co.uk

Ez az új őrület a Twitterről indult, aminek az a lényege, hogy a kulcscsont feletti mélyedésbe pénzérméket tesznek a lányok, és minél többet elbírnak, annál szebbnek és vékonyabbnak számítanak a kihívás szerint.

A képek persze azonnal özönleni kezdtek a kihívás során használt #collarbonechallenge hashtegre, sőt sokan odáig merészkedtek, hogy nem csak pénzérméket, de egyéb tárgyakat is megpróbáltak megtartani a kulcscsontjuk feletti mélyedésükben – például epret, citromot, vagy okostelefont is.

Ebben a kihívásban persze valójában az a legrosszabb, hogy értelmetlen koplalásra buzdíthat és önbizalom romboló hatása van.

Szóval ezúttal jobb, ha a pénz inkább a tárcádban marad!