Ez a világ 10 legrejtélyesebb helyszíne

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy létezik a világon egy olyan hely, ahol a tó vize képes élénk rózsaszínné változni? És azt, hogy egy venezuelai tavon akár több száz villámcsapást is meg lehet figyelni, méghozzá egyetlen éjszaka alatt? Ezen kívül még számtalan elképesztő vidék vár arra, hogy felfedezd őket, és ha személyesen nem is utazod végig mindegyiket, most megismerkedhetsz a 10 legkülönösebb - és egyúttal legrejtélyesebb - hely történetével.

Racetrack Playa, Death Valley, Kalifornia Kép forrása: mikereyfman.com

A Death Valley (vagyis magyarul Halál Völgye) Nemzeti Park rejtélyét már közel 100 éve próbálják megfejteni a tudósok.

Egy kutató és a felesége fedezte fel, hogy a szárazabb talajon megbújó kövek képesek saját maguktól mozogni és előre haladni a sivatagban.

Arra viszont még a mai napig sem jöttek rá, pontosan mi okozza ezt a különös jelenséget, noha rengeteg feltevés született már.

2011-ben például egy tudós csoport a kövek körül létrejövő jeget okolta, miszerint az kényszeríti őket mozgásra, sok látogató szerint viszont természetfeletti erők bújnak meg a háttérben.

Relampago del Catatumbo, Ologa, Venezuela Kép forrása: pinimg.com

Venezuelában található egy olyan hely, amit hivatalosan is a világ legviharosabb területének neveztek ki.

A Maracaibo-tó sarkában évente megközelítőleg 200 olyan éjszaka van, amikor villámok lepik el a vidéket, májusban és októberben pedig kiemelkedően megugrik a számuk.

Néha előfordul, hogy egyetlen perc alatt több mint 25 villámlást figyelnek meg a látogatók, ami már csak azért is elképesztő, mert feleennyi csapást is kiemelkedőnek tartanak a szakértők.

A kirándulókat persze még a szélsőséges időjárási viszonyok sem tarthatják vissza; rengetegen utaznak ide csak azért, hogy egész éjjel figyeljék a villámok játékát.