Ez a 10 legidegesítőbb hétköznapi dolog - Ismerős?

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez a 10 legidegesítőbb hétköznapi dolog - Ismerős?

Az Athealth.com felmérést készített arról, mi az a 10 dolog, ami a modern embert leginkább feldühíti a mindennapokban. A kutatók úgy találták, hogy míg a harag egykor szükséges volt az életben maradásunkhoz, mai kényelmes életmódunkban a legtöbbször fölöslegessé vált, mégsem tudunk megszabadulni tőle. Te hányszor bosszantod fel magad ezek miatt a dolgok miatt? Lehet, hogy ha higgadtan végigolvasod a listát, rájössz, hogy valójában nem lenne érdemes.

A tízedik: Ha ellopják a pénzedet vagy vagyontárgyadat

Csak a tízedik helyre került, pedig józan fejjel végiggondolva még valóban ez a lista egyik legrosszabb eleme. Bizonyos szempontból a harag érthető, hiszen ha kizsebelnek, akkor elvesznek tőlünk valamit, amiért becsülettel megdolgoztunk, kihasználva, becsapva, megalázva érezzük magunkat.

Ugyanakkor szerencsére a legtöbbünk életében az utcai lopások legfeljebb pár ezer forintos kárt okoznak, vagyis nem egy ilyen eset miatt fog kisiklani az életünk. A lopás ettől még nem lesz szebb dolog, de az utólagos bosszankodással már nem kapjuk vissza az értékeinket, legfeljebb azt érjük el, hogy a tolvaj a tárcánk mellett egy napi jókedvünket is elveszi tőlünk.

A kilencedik: Ha rossz irányba küldenek

Mindenkivel előfordult már, hogy útbaigazítást kért, és valószínűleg az is szinte mindenkivel megesett, hogy ilyenkor a rossz irányba küldték.

Nem fog leállni a tömegközlekedés, és a Google Maps sem omlik össze, ha rájövünk, hogy vissza kell sétálnunk egy utcát, úgyhogy ezen igazán nem érdemes felbosszantani magunkat.

Inkább gondolj arra, hogy akaratod ellenére valószínűleg veled is előfordult már, hogy homlokegyenest a másik irányba küldtél valakit, mint amerre mennie kellett volna. Hibázni emberi dolog.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv