Extrém lakások, amikről nem is sejtetted, hogy léteznek

Írta: ,

Neked feltűnt már, hogy olykor a tervezők és építészek kreativitása olyannyira szárnyra kap, hogy az ötleteik szinte nem is ismernek határokat? Tavaly például bemutattak egy olyan koncepciót, ami egy sziklafal oldalába épített házról szólt, méghozzá az óceán felett! Persze a lakás még csak az elképzelés szintjén létezik, de nem ez lenne az első alkalom, hogy a tervezők szokatlan épületekkel dobják fel a városokat és falvakat. Most megismerkedhetsz hét olyan extrém lakással, amiben már akár egyetlen éjszakát is izgalmas lenne eltölteni.

Vízesés az ablakodban Kép forrása: dose.com

1/7 Vízesés az ablakodban

Az extrém vakációzás rajongóinak nem véletlenül vált nagy kedvencévé az utóbbi időben Chile.

Itt található ugyanis a Montana Mágica Lodge elnevezésű hotel, amely egy meseszép, "vízokádó" vulkánban épült.

A 4 csillagos szállóban összesen csak 9 szoba van, melyeket egy függőhídon keresztül tudnak a kirándulók megközelíteni, de ettől függetlenül a szauna és a medence sem maradhatott ki az extrák közül.

Az biztos, hogy felejthetetlen élmény lenne ellátogatni a hotelbe, bár azért felmerül a kérdés, vajon az állandó vízcsobogás miatt milyen gyakran látogatják a vendégek a mosdókat az éjszaka közepén?

2/7 Otthon a felhők között

Kisgyermek korodban te is mindig egy különleges faházikóról álmodoztál?

Nos, a Korowai törzs ezt egy egészen új szintre emelte!

Ez az elszigetelt népcsoport Pápua Új-Guineában él, és ugyan mára sokan kisebb falvakba költöztek közülük, mégis hosszú időn át fák tetejére építették az otthonukat.

Az átlagmagasság körülbelül 8 és 12 méter között ingadozott, de akadtak olyan házak is, amelyeket 45 méterrel a földfelszín felett építettek fel.

Az biztos, hogy a betolakodókat ezzel az extrém módszerrel sikerült távol tartaniuk, de egy nagyobb viharban valószínűleg nem lehetett túl kellemes a fa tetején üldögélni!

Ringató relaxáció Kép forrása: flavorwire.com

3/7 Ringató relaxáció

Ha viszont a faházak helyett egy kicsit modernebb légkörre vágynál, Kanada egyik különlegességét mindenképpen meg kell ismerned.

A "Szabad Lélek Gömbjei"-nek nevezett építményeket azoknak a kalandvágyó embereknek hozták létre, akik szívesen megtapasztalnák a természet közelségét, ugyanakkor a kényelem sem éppen utolsó szempont számukra.

A gömbökben vízvezeték és elektromosság is van, ha pedig feltámadna a szél, a kifeszített kötelek segítségével lágy ringatózásba kezdenek.

Ennek köszönhetően pedig az éjszakai alvás állítólag ezerszer relaxálóbb lehet, mint egy hétköznapi pihenés a saját szobádban.

Sugárzó üvegtemplom Kép forrása: panoramio.com

4/7 Sugárzó üvegtemplom

Gondoltad volna, hogy már szimpla sörös üvegekből is lehet házakat építeni?

Thaiföldön néhány buddhista szerzetes több mint egy millió darabot gyűjtött össze, hogy ezek segítségével építhessék meg saját templomukat.

A nem éppen mindennapi munkálatok körülbelül hat éven át tartottak, az épület pedig azóta sorra csalogatja magához a turistákat.

Ez nem csoda, hiszen a napsugaraknak köszönhetően az egész templom különleges, smaragd színű fényárban úszik, így sokan tartják tökéletes helyszínnek egy kis elmélkedésre.

A papok pedig még mindig szívesen fogadják az ajándékba adott üres üvegeket, hiszen ők még rengeteg lehetőséget látnak a mestermű alakítgatásában.

Sétahajózás otthonról Kép forrása: divisare.com

5/7 Sétahajózás otthonról

Kezdetben egyszerű kísérletként indult, végül pedig a tervező, Stephen Turner otthonává nőtte ki magát ez a furcsa építmény.

Külsejéből adódóan valószínűleg te is hamar rájöttél, hogy nem lenne túl jó választás egy nagyobb család számára; összesen egyetlen nappali bújik meg benne, egy meglehetősen kezdetleges zuhanyzó, függőágy és némi konyhai berendezés.

A tengerek és tavak rajongói viszont hamar beleszerethetnek a gömb lakásba, mert részben hajóként is funkcionál.

Képzeld csak el, milyen pihentető lenne a saját otthonodban (vagy akár nyaralódban) üldögélve átszelni a Balatont!

LegoLand első darabkája Kép forrása: surreylife.co.uk

6/7 LegoLand első darabkája

James May egész életében egy valóságos Lego házikóról álmodozott, néhány évvel ezelőtt pedig végre teljesült is a vágya.

Rengeteg önkéntes és több mint 3 millió alkotóelem segítségével sikerült felépítenie egy hatalmas, mesébe illő otthont - kizárólag Legoból!

Az épületben mellékhelyiség, meleg vizes zuhany, lépcső, és még egy ágy is helyet kapott (milyen kényelmes lehet kőkemény játékdarabkákon aludni!), így elképesztő nemzetközi hírnevet szerzett magának.

Pályafutása azonban nem tartott túl sokáig, mivel az épületet 2009-ben lebontották; a földrész tulajdonosának szüksége volt a területre szőlőtermesztés miatt, és nem találtak senkit, aki saját pénzből finanszírozta volna a Lego ház átépítését.

Egy aprócska mennyország Kép forrása: freshome.com

7/7 Egy aprócska mennyország

Az épület tervezőjének mindössze annyi volt a célja, hogy egy kis modernitást csempésszen bele az egyébként 100 éves otthonába.

Charles ekkor állt elő a felhő lakás ötletével, és mi tagadás, az elképzelése tényleg feldobta az épületet!

A látogatók a házba lépve igazi időutazáson mennek keresztül: a régies belső térből egyenesen az ultramodern konyhába jutnak, amiben szinte minden fából készült, falként pedig egy óriási üvegablak funkcionál .

Már önmagában a kilátás is elképesztő, arról nem is beszélve, milyen kellemes élmény lehet a hatalmas medencében csobbanni esténként!