Extrém lakások, amikről nem is sejtetted, hogy léteznek

Kerekes Vivien
Írta: ,

Neked feltűnt már, hogy olykor a tervezők és építészek kreativitása olyannyira szárnyra kap, hogy az ötleteik szinte nem is ismernek határokat? Tavaly például bemutattak egy olyan koncepciót, ami egy sziklafal oldalába épített házról szólt, méghozzá az óceán felett! Persze a lakás még csak az elképzelés szintjén létezik, de nem ez lenne az első alkalom, hogy a tervezők szokatlan épületekkel dobják fel a városokat és falvakat. Most megismerkedhetsz hét olyan extrém lakással, amiben már akár egyetlen éjszakát is izgalmas lenne eltölteni.

Vízesés az ablakodban Kép forrása: dose.com

Az extrém vakációzás rajongóinak nem véletlenül vált nagy kedvencévé az utóbbi időben Chile.

Itt található ugyanis a Montana Mágica Lodge elnevezésű hotel, amely egy meseszép, "vízokádó" vulkánban épült.

A 4 csillagos szállóban összesen csak 9 szoba van, melyeket egy függőhídon keresztül tudnak a kirándulók megközelíteni, de ettől függetlenül a szauna és a medence sem maradhatott ki az extrák közül.

Az biztos, hogy felejthetetlen élmény lenne ellátogatni a hotelbe, bár azért felmerül a kérdés, vajon az állandó vízcsobogás miatt milyen gyakran látogatják a vendégek a mosdókat az éjszaka közepén?

Kisgyermek korodban te is mindig egy különleges faházikóról álmodoztál?

Nos, a Korowai törzs ezt egy egészen új szintre emelte!

Ez az elszigetelt népcsoport Pápua Új-Guineában él, és ugyan mára sokan kisebb falvakba költöztek közülük, mégis hosszú időn át fák tetejére építették az otthonukat.

Az átlagmagasság körülbelül 8 és 12 méter között ingadozott, de akadtak olyan házak is, amelyeket 45 méterrel a földfelszín felett építettek fel.

Az biztos, hogy a betolakodókat ezzel az extrém módszerrel sikerült távol tartaniuk, de egy nagyobb viharban valószínűleg nem lehetett túl kellemes a fa tetején üldögélni!