Éttermi etikett - 5 dolog, ami kiborítja a felszolgálókat

Írta: ,

Ha úgy döntesz, elmész az ismerőseiddel egy elegáns étterembe, akkor érdemes tisztában lenned az etikettel. Léteznek olyan kimondatlan szabályok, amelyeket be kell tartanod, különben saját magadat vagy éppen a pincéreket hozod kellemetlen helyzetbe. Nézzük, mi az, ami egy felszolgálót kiboríthat!

Túlságosan válogató vendég Kép forrása: cassiala.com

Érthető, ha nehéz dönteni a remek fogások közül, de ha végre sikerült, már ne variálj rajta.

Miután kivitte a pincér a tányérokat, és te akkor jössz rá, hogy a sült krumpli helyett mégiscsak jobb lett volna salátát rendelni, már ne kérd arra a felszolgálót, hogy cserélje ki azt.

Belefér, ha rendeléskor megkéred a személyzetet, hogy ne tegyenek a hús mellé majonézt, de lehetőleg ne legyen túl sok extra igényed, amely eltér az étlapon feltüntetettnél, mert biztosan felbosszantod őket, ha hosszan sorolod, mit hogyan szeretnél.

Panasz az ételre, miután a fele már elfogyott Kép forrása: 500px.com

Természetesen előfordulhat, hogy nem ízlik a fogás, amit kihoznak neked, túl száraz a hús, érezni, hogy kissé odaégett, rég kihűlt, és esetleg tejesen ehetetlennek ítéled meg, de ne akkor jelezd ezt a felszolgálónak, amikor már az egészet vagy legalább a felét megetted.

Ha ezután fenyegeted meg, hogy nem vagy hajlandó fizetni az ételért, akkor csak tetézed a bajt.

Amennyiben valami nincs rendben a rendeléseddel, kóstold meg és azonnal jelezd a pincérnek.

Ilyenkor, ha jogos a panaszod, akkor többnyire elnézést kér, visszaviszi és hoz helyette újat.