Hogyan hozz létre Etsy shopot, ahol könnyedén eladhatod kézműves termékeidet

Nagy Niki
Írta: ,

Itthon is egyre népszerűbb az Etsy nevű kézműves piactér, ahol bárki eladhatja a saját portékáját olyan árakon, amilyeneken szeretné. Ha kenyered a kézműveskedés, szeretsz ügyködni és alkotni, akkor akár szép összegeket is megkereshetsz az oldalon. Így kezdj neki, ha érdekel a lehetőség!

Nem véletlenül az Etsy az egyik legnépszerűbb kézműves piactér ma: nagyon alacsony pénzlevonásért gyönyörűen személyre szabható profilt hozhatsz létre, ahol bármikor eladhatod a termékeidet.

Az egészhez nem kell mást tenned, csak eladóként regisztrálni, amit nem a regisztrációs, hanem a „Sell On Etsy” fülön tudsz megtenni.

A Sell On Etsy fülön angolul már elolvashatsz pár érdekességet a bolt nyitásáról, többek között azt is, hogy mennyibe fog fájni neked az, ha vásárolnak tőled az emberek, és mennyi a nyitási díj.

Ezek egyébként elképesztően alacsonyak, mindössze 56 forintos az első megnyitási összeg, aztán pedig már csak levonásokkal kell számolnod: úgy add később meg a termékeidért az árat, hogy az Etsy 5 százalékot von le tranzakciós díjként, és 4 százalékot, majd fizetésenként 30 eurocentet a feldolgozási díjként.

Ez még mindig nem nagy összeg ahhoz, hogy nekivágj az első boltod létrehozásának!

A lap alján pedig megnézheted, hogy melyik csomag mit nyújt számodra. A standard csomagnál csak a fent említett költségekkel kell számolnod, míg a Plusz és a Prémium már fizetős – utóbbi ráadásul idén fog majd csak aktívvá válni.

Azt javasolnám, hogy az alapcsomaggal kezdj, innen is lehet majd később váltani feljebb.