5+1 ételfotós trükk, amire nem is gondoltál volna - Eképpen készülnek a profi gasztroképek

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
5+1 ételfotós trükk, amire nem is gondoltál volna - Eképpen készülnek a profi gasztroképek

Belegondoltál már valaha, hogy vajon a gusztusos ételfotós reklámplakátokon lévő kaják minden alkatrésze ehető-e? Vagy elmerengtél már azon, hogy a hiperlátványos szakácskönyvekben szereplő finomságok mindegyike valóban étel-e? Szeretnénk pár gasztrofotós trükkről lerántani a leplet.

Borotvahab tejszín helyett Kép forrása: pixabay.com

Mikor könyvkiadóban dolgoztam és szakácskönyvekhez fotóztuk az anyagot, akkor bizony  megtapasztaltam, hogy a nagy lámpák, a megvilágítás miatt hamar elolvad még a kemény, táblás csoki is, a tejszínhab meg azonnal folyóssá válik.

Így praktikussági okokból számos trükköt be kellett vetni.

Az egyik leggyakoribb az volt, hogy sütik, torták, édességek, kávékülönlegességek fotózásánál a tejszínhab helyett a jóval masszívabb borotvahabot használtuk.

A fagyi pillanatok alatt lefolyik a tölcsér szélén, és gyorsan fotózhatatlanná válik. Ezért tanácsos az ütős fagyifotóknál egyáltalán nem is használni fagylaltot.

Furcsán hangzik, igaz? Pedig így van.

Legtöbb gasztrofotós ilyenkor krumplipürével helyettesíti a gombócokat.

Az ügyesen elkészített, jó tartású püréhez mi ételszínezéket tettünk, és úgy halmoztuk egymásra a színes gömböket, hogy fagyinak nézzenek ki. Jobban bírták a hosszabb ideig tartó beállításokat, meleg lámpákat.