Tudna kereket cserélni! 5+1 dolog, amit nem tudtál a királynőről

Zabolai Margit
Írta: ,
Tudna kereket cserélni! 5+1 dolog, amit nem tudtál a királynőről

Nemrég bejárták az internetet a különböző elméletek arról, hogyan üzen vagy nem üzen a királynő a parlamentnek, és mivel akárhogy is nézzük, II. Erzsébet nem csak maga az élő történelem, de a történelem alakítója is, összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet, amikről talán még soha nem olvastál.

Vibráló neonszínek

90. születésnapján a királynő vibráló, neon zöld színű kiskosztümben jelent meg, de uralkodása alatt a fontosabb eseményeken szinte mindig hajmeresztő színekbe bújt: pinket, élénk citromsárgát és királykéket is szokott viselni.

A királyi család egy tagja azt nyilatkozta, hogy ez nem divatkérdés, és nem is arról van szó, hogy Erzsébet túl fakónak tartaná a bézst a koronához: egyszerűen az emberek kedvében akar járni.

Olyan színt visel, amit akkor is könnyű észrevenni, ha tömeg van, így az emberek hazatérve elmondhatják: „Láttam a királynőt!”

A táskának is szerepe van

Nehezen találni olyan fotót II. Erzsébetről, amin ne lenne a karján a kis retikülje. A protokoll szakértők szerint azonban ez nem feltétlenül azért van, mert a királynő ennyire imádja a kiegészítőket, hanem mert a táskának már-már diplomáciai szerepe van: ezzel üzen a kísérőinek.

Ha bal karjáról, ahol rendszerint tartja, beszélgetés közben a jobbra helyezi, ezzel azt üzeni, hogy szeretné befejezni a beszélgetést, és hamarosan érkezik is valaki, hogy kimentse.

Ha beszélgetés közben a földre teszi a táskáját, az vészhelyzetet jelent: kellemetlen téma került elő, és valakinek AZONNAL közbe kell lépnie.

Ültetéses fogadásnál pedig, ha Erzsébet az asztalra teszi a táskáját, azzal azt jelzi, hogy 5 percen belül szeretné befejezni az eseményt – anélkül, hogy bárkit megsértene.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!