Ki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

A világ tele van megfejtésre váró rejtélyekkel, melyek már évszázadok óta keltik fel a kíváncsiságot az emberekben. A piramisok különleges hieroglifái, vagy a Stonehenge csak néhány a legizgalmasabb történelmi emlékek közül; ezen kívül még rengeteg meglepő régészeti lelettel találkozhatsz a Földön. Íme 5 rejtélyes tárgy és történet, amelyet egyelőre senki sem fejtett meg – pedig már sokan próbálkoztak vele!

Wow-jel Kép forrása: man-and-camera.com

Az is egy átlagos nyári estének indult Jerry Ehman életében, még 1977-ben. A férfi önkéntesként vett részt egy kutatásban, amely a földönkívüli életre szeretett volna bizonyítékokat találni, azonban hosszú időn keresztül sikertelennek tűnt a próbálkozása.

Aztán egyik pillanatról a másikra a felderítéshez használt műszer mutatója mozogni kezdett, és a férfi 72 másodpercen át fogadott be valamiféle megmagyarázhatatlan, furcsa hanghullámot, amely az űr olyan részéről érkezett, ahol ember még sosem járt: 120 fényévre a Földtől. Ehman a kinyomtatott papírra csak annyit tudott írni, hogy "Wow", ami után az egész eseményt Wow-jelnek nevezték el.

Shepherd’s Monument Kép forrása: mnn.com

Távolról csak egy egyszerű építménynek tűnik a 18. századi Shepherds' Monument, Anglia egyik legegyedibb történelmi emléke.

Ha viszont közelebb sétálsz hozzá, észreveszel egy értelmezhetetlen szöveget: DOUOSVAVVM. Ez a kód már 250 éve tartja kíváncsiságban a szakértőket, az üzenetet ugyanis senki sem tudta eddig megfejteni – pedig Charles Darwin is megpróbálkozott vele.

Noha a szöveg írójáról nincsenek információk, számos legenda született már, amely a kérdésre segít választ találni. Az egyik legnépszerűbb szerint a kódot még a templomos lovagok hagyták hátra, és a segítségével megtalálhatjuk a Szent Grált.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv