5 ember, aki nyom nélkül tűnt el a föld felszínéről és máig nincs rá magyarázat

Kovács Andrea
Írta: ,

Mintha a föld nyelte volna el őket – a rendőrségi statisztikák szerint az eltűnésekkel kapcsolatos bejelentések 35-40%-a pár órán belül megoldódik, azonban ahogy az idő halad előre, egyre kisebb az esély arra, hogy egy eltűnt személy épségben kerül elő, vagy valaha a nyomára akadjanak. Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

Kirsa Jensen Kép forrása: noted.co.nz

1983. szeptember 1.-jén az akkor 14 éves Kirsa Új-Zélandi otthonuktól nem messze, a parton lovagolt, ám nem érkezett vissza vacsoraidőre. A kétségbeesett család keresni kezdte, de a kislány soha többé nem került elő, csak a lovát találták a folyó parton kóborolva. Bár az eset nagy nyilvánosságot kapott, az ügyet sosem oldották meg, és a rendőrség is csak arra jutott, hogy a lányt valószínűleg meggyilkolták.

Kirsa esete így egyike a nagyon kevés megoldatlan új-zélandi gyilkosságoknak, és máig számos elmélet kering az ügyről. Az egyik gyanúsított, egy korábban már elítélt erőszaktevő néhány héttel Kirsa eltűnése után öngyilkos lett, de a rendőrség szerint több jel mutat arra, hogy nem ő tehető felelőssé Kirsa halálért.

1999-ben Ausztráliában egy férfi szintén elismerte a gyilkosságot, de később ez a vallomás is hamisnak bizonyult. 2012-ben munkások emberi csontokra bukkantak az eltűnés helyszínének közelében, de a vizsgálatok azt mutatták, hogy ezek egy idősebb személytől származnak. Hogy akkor Kirsa sorsa mi lett, az máig megoldatlan, a rendőrség mindenesetre nem zárta le az ügyet, és tovább nyomoznak.

Larry Hillblom Kép forrása: celebritynetworth.com

Az amerikai üzletember társalapítója volt a világszerte ismert csomagküldő vállalatnak, a DHL-nek, nem meglepő, hogy tetemes vagyonra tett szert. Hillblomnak a hobbijai is meglehetősen borsosak voltak: imádott például vintage kisrepülőkön utazni, ám 1995.

május 21-én egy ilyen út során a gép lezuhant, és a fedélzeten lévők meghaltak – pontosabban, a pilóta és egy üzlettárs biztosan, az ő holttestüket ugyanis megtalálták a mentőcsapatok.

Hillblom azonban soha nem került elő. Az eset egyik érdekessége, hogy egy 1982-ben kelt végrendelet szerint Hillblom minden vagyonát egy egyetemre, az UCSF-re hagyja, kizárva a gyermekeit. Egy joghézag miatt viszont azok a gyerekek, akik 1982 után születtek, igényt tarthattak volna a vagyon egy részére.

Nem is csoda, hogy számos nő jelentkezett például Ázsiából, ahol Hillblom hosszabb ideig élt, azt állítva, hogy az üzletembertől született gyereke. Mivel Hillblom teste nem került elő, az igazságügyi szakértők megpróbáltak a házából DNS-t nyerni, ami bizonyíthatta volna az apaságot, de ekkor meglepő felfedezésre jutottak: a ház teljesen tisztára volt törölve, a mosdókagylókat savval mosták le, miden olyan holmit pedig, amit DNS-sel szolgálhatott volna (fogkefét, fésűt, stb.) a hátsó udvarban eltemetve találtak meg. Mintha csak a milliomos számított volna rá, hogy hamarosan halottnak nyilvánítják, és megjelennek az örökösök…

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!