5 ember, aki máig nyom nélkül tűnt el a föld felszínéről

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Mintha a föld nyelte volna el őket – a rendőrségi statisztikák szerint az eltűnésekkel kapcsolatos bejelentések 35-40%-a pár órán belül megoldódik, azonban ahogy az idő halad előre, egyre kisebb az esély arra, hogy egy eltűnt személy épségben kerül elő, vagy valaha a nyomára akadjanak. Bár tudunk esetekről, amikor valaki évtizedekkel később került elő, vagy adott életjelet magáról, ezekről az emberekről a mai napig sem tudjuk, mi történhetett velük.

Larry Hillblom Kép forrása: celebritynetworth.com

Az amerikai üzletember társalapítója volt a világszerte ismert csomagküldő vállalatnak, a DHL-nek, nem meglepő, hogy tetemes vagyonra tett szert. Hillblomnak a hobbijai is meglehetősen borsosak voltak: imádott például vintage kisrepülőkön utazni, ám 1995. május 21-én egy ilyen út során a gép lezuhant, és a fedélzeten lévők meghaltak – pontosabban, a pilóta és egy üzlettárs biztosan, az ő holttestüket ugyanis megtalálták a mentőcsapatok.

Hillblom azonban soha nem került elő. Az eset egyik érdekessége, hogy egy 1982-ben kelt végrendelet szerint Hillblom minden vagyonát egy egyetemre, az UCSF-re hagyja, kizárva a gyermekeit. Egy joghézag miatt viszont azok a gyerekek, akik 1982 után születtek, igényt tarthattak volna a vagyon egy részére.

Nem is csoda, hogy számos nő jelentkezett például Ázsiából, ahol Hillblom hosszabb ideig élt, azt állítva, hogy az üzletembertől született gyereke. Mivel Hillblom teste nem került elő, az igazságügyi szakértők megpróbáltak a házából DNS-t nyerni, ami bizonyíthatta volna az apaságot, de ekkor meglepő felfedezésre jutottak: a ház teljesen tisztára volt törölve, a mosdókagylókat savval mosták le, miden olyan holmit pedig, amit DNS-sel szolgálhatott volna (fogkefét, fésűt, stb.) a hátsó udvarban eltemetve találtak meg. Mintha csak a milliomos számított volna rá, hogy hamarosan halottnak nyilvánítják, és megjelennek az örökösök…

Jim Sullivan Kép forrása: rollingstone.com

Az amerikai dalszerző-énekes 1975. március 4-én autóval indult Los Angeles-i otthonából Nashville-be.

Másnap Új-Mexikóban, Santa Rosa-ban még bejelentkezett egy motelbe, bár abban már senki nem volt biztos, hogy valóban ott is töltötte-e az éjszakát. A kulcsot az ajtón belül, a zárban hagyta, egy kisboltban pedig látták vodkát vásárolni az éjszaka.

Másnap még szemtanúk látták, ahogy egy felhajtónál kiszáll az autójából, és elsétál onnan. A kocsiban a pénze, a ruhái, a gitárja és el nem adott lemezei is ott voltak – Sullivan soha többé nem tért vissza, és nem is került elő. A keresése során a környéken ugyan találtak egy holttestet, de a kiadott jelentés szerint ez nem az övé volt.

Hogy pontosan mi történt vele, és hová tűnhetett, nem derült ki, de a pletykák között még egészen vad elméletek is szárnyra kapta. Az egyik ilyen szerint Sullivannek kapcsolata volt a földönkívüliekkel, és ők vitték magukkal. A bizarr feltételezésnek az énekes kiadott lemezének címe jelenthetett táptalajt: U. F. O.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv