3 elveszett kincs, aminek a ma napig nem bukkantak a nyomára

Zabolai Margit
Írta: ,
3 elveszett kincs, aminek a ma napig nem bukkantak a nyomára

Kép forrása: klemsy/depositphotos.com

Mindig is vonzott a kincsvadászat gondolata? Ha elég bátor kalandor vagy, akár a valóságban is átélheted a keresés izgalmát, elveszett vagy elrejtett értékek ugyanis nem csak a filmekben léteznek: az alábbiakat például tényleg érdemes keresni. Eddig is sokan tettek így, de egyelőre mindhiába. Talán éppen téged vár a mesés vagyon!

Forrest Fenn kincsesládája

Forrest Fenn amolyan valódi Indiana Jones-ként azzal töltötte az életét, hogy hagyatékokat és mesés kincseket kutatott fel a világ egzotikus tájain, hogy aztán azok egy részét múzeumokba, nagyobb részét pedig saját magángyűjteményében állítsa ki, néhányat pedig eladjon belőlük, és ezzel busás vagyonra tegyen szert. Forrest már elmúlt 80 éves, amikor veserákot diagnosztizáltak nála, és az orvosok nem sok esélyt adtak a gyógyulásra. Ő azonban leküzdötte a betegséget, és elmondása szerint ez volt az a pont, ahol elgondolkodott rajta: mit hagyhatna örökségül a világnak?

Mivel úgy gondolta, pompás és kalandos élete volt, szerette volna, ha másokat is a vadon felfedezésére csábít, valamint, ahogyan fogalmazott, „reményt akart adni az embereknek”, ezért írt egy könyvet a kalandjairól, amelyben publikált egy 24 soros versikét is. A versben Fenn elmondása szerint 8 utalást rejtett el, amelyek segítenek eljutni egy bizonyos helyre, valahol az amerikai Sziklás-hegységben. Ez az a hely, ahol Fenn egy kincsesládát rejtett el, benne többek között két arany lemezzel, arany rudakkal, és egy ősi türkiz karkötővel. A láda tartalmának értéke meghaladja az 1 millió dollárt.

Fenn szerint a kincsesláda máig ott van, ahová elrejtette, holott az elmúlt 8 évben több mint 65 ezren próbáltak a nyomára bukkanni, sokan a Sziklás-hegység különböző pontjainak közelébe is költöztek, abban bízva, hogy rátalálnak a kincsre. Bár Fenn célja az volt, hogy reményt adjon az embereknek, a kincskeresés többször is tragédiába fordult már: az elmúlt években négyen is meghaltak a vadonban, miközben a kincs rejtekhelyét keresték.