Élhetőbb és egészségesebb piacon vásárolni

Jankovics Anna
Írta: ,
Élhetőbb és egészségesebb piacon vásárolni
A piac az a hely, ahol biztosan azt kapod meg, amire szükséged van. Ételt és mosolyt. A kiegyensúlyozott élethez ez a két dolog feltétlenül szükséges. Szakítsunk hát rá időt, hisz nem tart tovább, mint amikor multiban rosszkedvűen, feszülten, fáradtan andalgunk a folyamatosan átrendezett polcok között… Itt a tavasz – azaz a zöldség és gyümölcs időszaka - alakítsunk ki jó szokásokat életünkben.
Családi program
A piacra járás nagy előnye, hogy tartalmas családi program lehet. Észrevétlenül taníthatod meg gyerekednek azt, mi alapján válogasson, mi friss, mi jó, mi hazai, mi egészséges. Az árusok többsége kedves, örülnek a gyerekeknek, kóstolót is adnak.
Az árusokkal, termelőkkel szóba elegyedve megtanulják a munka értékét, azt, hogy az élelmet megtermelni csak odafigyeléssel, munkával lehet. A vidáman eltöltött idő mellett az az előnye is megvan, hogy nem kell egyedül cipekedned. Nem lesz teher a hétvégi bevásárlás, főzőcske.
Kinél vásárolj?
A piacon nem csak az árut érdemes nézni. Azokat a kezeket is, amik a zacskóba teszik a vásárolt árut. Ha mély, földtől elszíneződött barázdákat látsz a kézen, akkor biztosra veheted, hogy olyan árut vettél, ami valóban kiskertben termett.
Ezzel nem csak egészségedet véded, hanem olyan embereknek adsz megélhetést, akik közelebb áll a munka, mint a nyerészkedés. Az sem mindegy, hogy szeretettel adják neked az árut, így sokkal jobb kedvvel állsz neki a főzésnek, a családod pedig az ebédnek.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?