Elhárítható a halál – távol-keleti mesterek bölcsességei

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Baird T. Spalding A távol-keleti mesterek tanítása című könyvéből idézünk. A szerző 1894-ben részt vett egy expedícióban, amely 3 évig tartott. Ezalatt a mesterek megengedték, hogy megfigyelje az életüket, és segítettek neki kéziratai lefordításában. A könyv az expedíció alatt gyűjtött tapasztalatokat és a mesterek gyorsírással lejegyzett gondolatait tartalmazza.

Te is csodát tehetsz

„Az ember lehetetlennek tekinti, hogy az életszükségletét közvetlenül a világegyetemből lássa el, hogy a halált legyőzze, és a különböző úgynevezett csodákat megtegye, amelyeket Jézus tett, mikor a földön járt.

A Mesterek bebizonyítják, hogy mindezek a dolgok a mindennapi életünkhöz tartoznak. Ők mindent, ami a mindennapi életükhöz szükséges, közvetlen az egyetemesből szereznek be, úgy eledelt, mint ruhát vagy pénzt. 

Tanuljátok meg átjárni magatokat örömmel. Mondd: ‘Végtelen szeretet tölti el lelkemet és tökéletes életével átjárja testemet.’ Tegyél körülötted mindent széppé és vidámmá. Nevelj érzéket a humor iránt. Örvendezz a napsütésnek.”

Örök egészség

„Nem létezik természeti törvény, ami az embert hanyatlásra és halálra kényszeríti, azt csak egy baleset okozhatja. Nem létezik elkerülhetetlen megöregítő folyamat a testben vagy a sejtcsoportokban – semmi, ami az egyént lassan lebéníthatja.

Tehát a halál elhárítható;  a betegség elsősorban nem-jólét, a jólét vagy santi távolléte, ami azt jelenti, hogy hiányzik egy kellemes jókedvű szellemi nyugalom, ami a szellem által a testre visszatükröződik.

Az öregkori szellemi gyengeség, az ember általános tapasztalata nem más, mint egy kifejezés, ami az ember tudatlanságát rejtegeti annak okaival szemben, nevezetesen némely hibás állapotokat a testben és lélekben. Még baleseteket is meg lehet előzni egy helyes szellemi magatartással.

A Siddhák azt mondták:

A test életerejét ugyannyira fenn lehet tartani, hogy erőfeszítés nélkül, természetes módon fertőző és másfajta betegségek, mint például pestis vagy influenza, ellenállhatók. A Siddhák képesek bacilusokat bevenni anélkül, hogy megbetegednének.”