Van szabad szoba: 5 elhagyatott hotel, amiktől a hideg is kiráz

Zabolai Margit
Írta: ,
Van szabad szoba: 5 elhagyatott hotel, amiktől a hideg is kiráz

A szezon közepén a legnépszerűbb üdülőhelyeken nem egyszerű szobát kapni, ezekben a hotelekben azonban ilyenkor sincs tömeg. Ami azt illeti, évtizedek nyarai teltek el úgy, hogy bárki megszállt volna ezekben a szobákban, az üres medencék és törött ablakok látványa pedig mára egészen kísérteties látványt nyújt. Te el mernél tölteni valamelyikben egy éjszakát?

A Fistral Bay Hotel a Newquay leghíresebb strandjától délre fekvő városrészben töri meg a horizontot, és már több mint egy évtizede eszi magányában az idő vasfoga.

A hotel 1910-ben épült, és a 20.század első felében élte virágkorát,a vendégek egymásnak adták itt a kilincset, de ezt követően népszerűsége csökkent.

Az 1990-es évek közepén újjáépítésre került sor, de ezek a tervek azóta elvesztek a bürokrácia útvesztőiben, az egykor pezsgő életű hotel pedig most csak baljós árnyként mered a strand homokja fölé.

Az Aragón folyó völgyének mélyén, a franciaországi határ közelében áll a spanyolországi Canfranc nemzetközi pályaudvar elhagyott romja.

A Canfranc vasútállomása 1928-ban nyílt meg, és Spanyolország egyik legszebbje lett, otthont adva a kor egyik legelegánsabb luxusszállodájának is, melyből mára ennyi maradt..

Minden az 1970-es vonatbaleset után romlott el, amely elpusztította a hotelhez hozzáférést biztosító hidat.

Azóta elhagyatottan áll a hotel és a vasútállomás is, amitől csak még félelmetesebb a környék hangulata.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba