Elgondolkodtam a citromról – 6 dolog, ami eszembe jutott

Írta: ,

A minap kaptam egy citromot. Üzenetként. Eszembe kellett volna jutnia róla valami fontos, szerelmet, szerelmemet érintő dolognak. Annyi segítséget kaptam, hogy köze van hozzá egy üres sms-nek és a házam közelében lévő körforgalomnak. Nos, számos dolog jutott eszembe a citromról, csak az nem, aminek kellett volna.

A citrom, mint a megalkuvás szimbóluma Kép forrása: citrombita.blogspot.com

Ebben az összefüggésben csak a magyaroknak juthat eszébe a citrom. Mindenki látta Bacsó Péter filmjét, A tanút. Alapmű. Így, mindenki tudja, hogy a magyar narancs, valójában a citrom, ami ugye „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.”

Tehát, elértük a célt, vagy legalábbis elhitettük, hogy elértük... csak nem úgy, ahogy elvárták tőlünk. A zseniális az ebben, hogy a hasonló eredmény is eredmény, így méltán lehetünk büszkék frappáns megoldásainkra.
A citrom, mint az optimizmus jelképe

„Ha az élettől egy savanyú citromot kapsz, csinálj belőle limonádét.” Abszolút optimista hozzáállás. Hiszen minden csak nézőpont kérdése, és minden jó valamire.

(Az okosok azt mondják, ha másra nem, hát elrettentő példának.)

Igen, a citrom savanyú, és ha másképp nem megy, szeresd meg ezt az ízt. Tudom, hogy most sok pesszimista utál, de boldogít a tudat, hogy az emberek 99%-a szereti a limonádét, melynek hiteles receptje a következő: a reszelt citrom héját áztasd meg kicsit meleg vízben, oldd fel benne a cukrot, és facsard bele a citrom levét
 
Ezután hígítsd és hűtsd.