5 dolog, ami eddig még csak egyetlen egyszer történt meg a világon

Szirák Viki
Írta: ,

Ha egy kicsit lelassítasz az állandó rohanásban, és körbenézel, láthatod, hogy a világ tele van csodákkal. Megállás nélkül követik egymást a különleges események, és sok esetben olyan kiemelkedő dolgoknak leszünk szemtanúi, amelyek akkor történtek meg először, és egyúttal utoljára is. Most az alábbi összeállításunkban elhoztunk 5 olyan dolgot, amire egyetlen egyszer került sor, és azóta sem!

1915 nyarán a Norfolk zászlóalj elindult megtámadni egy falvat Törökországban, azonban útközben belekeveredtek egy furcsa ködfelhőbe, és 267 ember teljesen eltűnt a föld színéről.

Senki sem tudta, mi történt velük, hogyan tűnhettek el a megmagyarázhatatlan jelenségben, és ezt követően soha többé nem adtak hírt magukról.

Azok, akik látták a ködöt, azt mondták, hogy egyszer sem változtatta meg az alakját a felhő, még a szél hatására sem.

Amikor 1918-ban az Egyesült Királyság legyőzte Törökországot, követelte, hogy a Norfolk zászlóalj tagjait engedjék haza, azonban erre nem volt lehetőség, mert senki sem tudta, hol lehetnek.

Ma ezt tartják a világ egyik legcsodálatosabb látnivalójának, de 50 évvel ezelőtt majdnem teljes egészében eltűnt a Niagara-vízesés.

1969-ben az amerikai és a kanadai kormánynak közösen kellett megoldást találnia, mivel az erózió (amikor a felszíni erők, legyen az víz és/vagy jég elkezdik lerombolni a felszínt) lassan teljesen tönkretette a természeti kincset.

Ezért nyáron létrehoztak egy mesterséges folyosót, és elterelték az áramlást, hogy megvizsgálják a sziklafalat, és azt, hogy mekkora a károsodás.

Emiatt fél éven át nem volt víz a mederben; a tervek viszont sikeresen végbementek, így azóta sem fordult elő még egyszer, hogy vízmentes maradjon a Niagara-vízesés.