5 dolog, ami eddig csak egyetlen egyszer történt meg a világon

Szirák Viki
Írta: ,

Ha egy kicsit lelassítasz az állandó rohanásban, és körbenézel, láthatod, hogy a világ tele van csodákkal. Megállás nélkül követik egymást a különleges események, és sok esetben olyan kiemelkedő dolgoknak leszünk szemtanúi, amelyek akkor történtek meg először, és egyúttal utoljára is. Most az alábbi összeállításunkban elhoztunk 5 olyan dolgot, amire egyetlen egyszer került sor, és azóta sem!

Ma ezt tartják a világ egyik legcsodálatosabb látnivalójának, de 50 évvel ezelőtt majdnem teljes egészében eltűnt a Niagara-vízesés.

1969-ben az amerikai és a kanadai kormánynak közösen kellett megoldást találnia, mivel az erózió (amikor a felszíni erők, legyen az víz és/vagy jég elkezdik lerombolni a felszínt) lassan teljesen tönkretette a természeti kincset.

Ezért nyáron létrehoztak egy mesterséges folyosót, és elterelték az áramlást, hogy megvizsgálják a sziklafalat, és azt, hogy mekkora a károsodás.

Emiatt fél éven át nem volt víz a mederben; a tervek viszont sikeresen végbementek, így azóta sem fordult elő még egyszer, hogy vízmentes maradjon a Niagara-vízesés.

Akármennyire is abszurdnak hangzik, valójában tényleg megtörtént! Ráadásul nem is egyszer, azonban ez volt az első, és egyúttal az egyetlen olyan alkalom, amikor ezt sikerült is rögzíteni.

Még 1962-ben három keresztény iskolai diák röhögőgörcsöt kapott, és nem bírták abbahagyni a nevetést, ez pedig fokozatosan átterjedt a többiekre is, így az egész sulit be kellett zárni.

A dolog viszont nem állt itt meg, 18 hónap alatt még 14 iskolát zártak be, és többezer ember "elkapta" a röhögőgörcsöt.

A tudósok szerint erről a nagyon szigorú szabályok és a tanárok tehettek, és ez a véget nem érő nevetés valójában szándékos protestálás volt a gyerekek részéről.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató