4 dolog, amit csak akkor érthetsz meg, ha a 90-es évek után születtél

Schuster Borka
Írta: ,

Minden generáció egy kicsit más, mint az előző, de talán még sosem forgott olyan gyorsan a világ, mint napjainkban, így érthető, ha a legújabb generáció számára teljesen nyilvánvaló néhány dolog, amit akár csak a 10-20 évvel korábban születettek még bizalmatlanul méregetnek. Te hány pontnál ismersz magadra?

Az nem kettős kereszt, hanem hashtag

A tárcsázós telefon számodra már múzeumi darab, de nyomógombosat azért még láttál, és egy pillanatra mindig meglep, hogy van rajta hashtag. Aztán persze eszedbe jut, hogy ezt eredetileg nem a közösségi médiában, hanem a telefonvonalak ide-oda kapcsolgatásához használták, de még így is furcsa, ha például egy ügyfélszolgálat automatája arra kér, hogy az azonosítód megadása után „nyomd meg a kettőskereszt gombot”.

Egyrészt nem tudod megnyomni az érintőképernyős telefonod „gombjait”, másrészt nem tudod megállni magadban, hogy ne motyogd azt, hogy „szóval a hashtaget”.

via GIPHY

Rosszul vagy, ha telefonálnod kell

Menetközben, le sem nézve is képes vagy üzenetet írni, és ez annyira természetessé vált számodra, hogy gyakorlatilag a kommunikációnak csak ezt a formáját használod, legfeljebb a nagymamádat vagy hajlandó telefonon hívni, de ha mást is csak így tudsz elérni – például fel kell hívnod egy szerelőt vagy időpontot kell foglalnod az orvoshoz, kiver a víz, ha pedig megcsörren a telefonod, tudod, hogy semmi jóra nem számíthatsz, elvégre a barátaid biztosan üzenetet írnának. Ami azt illeti, tökéletesen meg tudod érteni a Kockafejek (The IT Crowd) Maurice-át, amikor emailt ír arról, hogy tűz van az irodában.

Ismersz és használsz legalább három „instapózt”

A kínosan mosolygás és a „nem tudom mit kezdjek a kezeimmel” korszaka lejárt, te pontosan tudod, melyik az előnyösebb oldalad és hogyan állj be a kamera elé, hiszen volt időd bőven gyakorolni a szelfiket. Az is teljesen normális, hogy a legjobb barátnőd vagy barátod akár a feje tetejére is áll, hogy megtalálja a képedhez a legelőnyösebb szöget és extra energiát tudtok tenni egy jó fotó elkészítésébe.

Van, aki szerint ez hiúság, mások nevetségesnek tartják, de téged ez nem nagyon zavar – te csak szeretnél egy jó képet magadról, és tudod, hogy mi kell hozzá. Ha ez tényleg akkora karakterhiba, ám legyen.

via GIPHY

Alap, hogy valamilyen „mentes” étterembe mentek

Allergiások persze mindig is voltak, de talán soha nem követtek annyian speciális étrendet egészségügyi vagy elvi okokból, mint napjainkban. Azt, hogy valaki nem tudja megemészetni például a glutént, nem nehéz megérteni, akár a ’90-es, akár a ’60-as években születtél, de a te generációd az, aki számára már természetessé és magától értetődővé is vált, hogy ha közösen, nagyobb társasággal mentek például ebédelni valahova, akkor megkérdezed, hogy mindenkinek megfelel-e a kiszemelt étterem, vagy van, aki nem tud majd mit rendelni ott.

Hogy végül egy mentes étteremben köttök majd ki, szinte borítékolható, de szerencsére számodra legalább ennyire egyértelmű az is, hogy itt is találsz ínyedre való fogásokat akkor is, ha te egyébként nem követsz speciális diétát.

via GIPHY

Van rá egy app!

Mindegy, hogy a villanyórát diktálod be, pizzát rendelsz vagy azt akarod kipróbálni, hogy hogyan mutatna a szobád, ha püspöklilára festenél egy falat, van rá egy alkalmazás, és valószínűleg ott is van a telefonodban. Ahogyan evidens, hogy a kérdéseidet a Google-nek – vagy éppen Sirinek – teszed fel, az is egyértelmű, hogy a problémáid 90%-ának megoldásához egy alkalmazás lesz a segítségedre.

via GIPHY

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!