Dolgok, amiért szeretek, és amiért nem szeretek ebben a mostani korban élni

Marcali Nóra
Írta: ,

Sokszor hallani a kifejezést, hogy „régen minden jobb volt”. Néha csak viccből, máskor komolyan, de én magam is elmondom ezt néhányszor, aztán gyorsan végig is szalad az agyamon, hogy biztosan jobb volt minden régen? Bizonyos szempontból persze igen, de azért valljuk be, ennek a száguldó és modern 21. századnak is megvannak a maga előnyei. Íme, néhány pro és kontra a jelen mellett és ellen.

Amiért szeretek…

Utazás

Most, a koronavírus idején persze ennek a hátulütőjét is megtapasztaljuk, de kétségtelen, hogy az utazás adta szabadságot semmivel sem lehet pótolni.

Szüleink vagy nagyszüleink valószínűleg a mai napig ámulva hallgatják utazós kalandjainkat, hiszen számukra ez nagyon ritkán, vagy sosem volt lehetséges.

Vagy az adott rendszer akadályozta őket abban, hogy világot lássanak, vagy egyszerűen nem engedhették meg maguknak, de kétségtelenül jóval kevesebbeknek adatott meg, hogy útra keljenek, újabb és újabb országokat fedezzenek fel. Az ő életük persze ettől nem volt kevésbé boldog és teljes, de bevallom, én már el sem tudnám képzelni az életemet anélkül, hogy új szegleteket fedezzek fel ebből a csodás világból. 

A világ egy falu

Reggel felkelek és elolvashatom a nagyvilág híreit, csodás történetek, filmek, zenék, könyvek jutnak el hozzám már a megjelenésük pillanatában a világ minden tájáról.

Olyan országokról, városokról, emberekről hallhatok, sőt akár meg is ismerhetem és kapcsolatba léphetek velük, akikről néhány évtizeddel ezelőtt maximum az ismeretterjesztő magazinok hasábjain olvashattam volna.

Ha a családtagjaim utaznak, szinte velük lehetek, ha pedig én kelek útra, vihetem őket magammal, megmutatva nekik a sok-sok csodát, amit látok. A világ egy falu, a távolságok megszűntek és ez néha egészen fantasztikus.

Andre Gaulin/unsplash.com

Ételek

Hát nem hihetetlen, hogy végigsétálunk bármelyik belvárosi utcán és a tányérunkra kerülhet az egész világ? Japán, kínai, vietnámi vagy thai konyha? Bármelyiket választhatod, de ha mexikóit szeretnél, esetleg indiait, vagy törököt, akkor sem kell messzire menned.

Imádom, hogy egy kicsit – szó szerint – belekóstolhatok mások kultúrájába, megtapasztalhatom, hogy milyen színes a világ.

Sokszor egy-egy finom étel inspirál arra, hogy élőben is látni akarjam azt az adott országot, de ha még sem jutok el oda, akkor is az az érzésem, hogy egy kicsit közelebb kerültem hozzá.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!