Döbbenetes tények az ikerkutatásról

Jankovics Anna
Írta: ,
Döbbenetes tények az ikerkutatásról

Minden 333 szülésből egy ikerszülés. Az egypetéjű ikrek aránya a világ más-más helyein azonos. Magyarországon 90 ezer ikerpár él. Az ikerkutatás új tudomány, ami, úgy tűnik, bebizonyította, hogy az ikrek élete a születésük pillanatától meg van határozva, azaz, egy a sorsuk.

Kik az ikrek?

Az egypetéjű ikrek azok, akik külsőleg majdnem teljesen ugyanolyanok, akiket nehéz megkülönböztetni egymástól. A megtermékenyítés során egy petesejt és egy hímivarsejt van jelen, mely a megtermékenyítés után az osztódott sejt zigóta állapotában kettéválik, így két embrió fejlődik ki, melyek genetikai állománya megegyezik, így nemük is egyező.

Kétpetéjű ikrek azok, akik egy időben fejlődnek anyjuk méhében, ám anyjuk két különböző petesejtjéből fejlődnek ki, így genetikai állományuk különböző.

Test és lélek

Az egypetéjű ikrek egyszerre lesznek betegek – alkati típusú betegségek esetén, mint például a rák, reuma, vesebaj. Még akkor is, ha távol vannak egymástól, jellemzően ugyanazokat az életsémákat élik meg, ugyanabban az időszakban.

Olyan ez, mintha ugyanaz az ember lenne, csak két példányban.

Számos példa van arra, hogy az ikrek ugyanazt élik meg, távol egymástól, vagy lesznek betegek, ok-okozati összefüggés nélkül. Ezek az esetek sok kérdést vetnek fel…

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató