December 3: Ferenc névnap – A Ferencek személyiségjegyei

Balatoni Dóra
Írta: ,
December 3: Ferenc névnap – A Ferencek személyiségjegyei

December 3-án a Ferencek ünneplik névnapjukat. Ha kíváncsi vagy rá, mit jelent ez a név és milyen vonásokkal, személyiségjegyekkel rendelkeznek a viselői, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése Kép forrása: androphilia.tumblr.com

A Ferenc férfinév eredetileg a latin Franciscus névből származik, ebből alakult ki az olasz Francesco, ahonnan mi is átvettük. Jelentése: francia. Női párja a Franciska.

Hazánkban évtizedekkel ezelőtt volt igen népszerű, ma már ritkábban kapják ezt a nevet az újszülöttek. Becézhetjük őket Ferinek, Ferusnak, Fecónak, Ferónak, Fercinek vagy Fricinek.

Híres Ferencek: Demjén Ferenc, énekes, zenész, Hujber Ferenc, színész, Molnár Ferenc Caramel, énekes, Nagy „Feró” Ferenc rockénekes, Varga Ferenc, énekes.

A Ferencek általános jellemzői Kép forrása: malemodelscene.net

A Ferenceket alapvetően megfontolt személyiség jellemzi, a legnehezebb helyzetekben is képesek józan és ésszerű döntéseket hozni. Soha nem hagyják magukat befolyásolni, bíznak saját magukban, és igazuk van: csak nagyon ritkán tévednek.

Nem túl rugalmasak, félnek az újdonságoktól, ragaszkodnak a jól megszokotthoz, ahhoz, ami bevált.

Biztonság és nyugalom – ez a kettő, amire leginkább vágynak. Csak akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha mindkettő adott az életükben.

A múltat nehezen engedik el, meg kell tanulniuk elengedni. Érzelmi szélsőségek jellemzőek rájuk, nagyon tudnak szeretni, ugyanakkor sokáig tartanak haragot is.

Hogy megtanulják elviselni a kudarcokat, előfordul, hogy elkezdik hajszolni az élvezeteket, ezzel azonban hosszú távon pont azt nem érik el, amire vágynak: a harmóniát.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!