5 dolog, amit nem tudtál a csókolózásról

Zabolai Margit
Írta: ,

Csókolózni jó – ezt eddig mindenki tudja, de azért van ám itt más is! Az alábbi információk talán meglepnek, de még egy okot is adhatnak, hogy adj egy nagy puszit a szerelmednek. Persze, ha smárolás közben nem ezekre gondolsz majd, azt is teljesen megértjük.

A leghosszabb filmes csók

Nem biztos, hogy az idő a legfontosabb faktor egy csók szempontjából, de azért mégis érdekes, hogy a filmek heves csókjelenetei általában azért nem tartanak olyan hosszan, vagy legalábbis nem mutatják őket.

Nem úgy az Elena Undone (A lelkész felesége) című 2010-es filmben, ahol minden idők leghosszabb filmes csókjelenetét vitték vászonra: az összesen 3 perc 24 másodperces csók két hölgy között „csattan el”, megdöntve ezzel a korábbi 3 perc 6 másodperces rekordot, amit a nézők az 1941-es You’re In the Army Now című moziban láthattak.A jelenetet itt nézheted meg (persze csakis, ha elmúltál 18!)

Akár az anyaméhben Kép forrása: unsplash

Egy német kutató, Onur Güntürkün a csókolózás mikéntjét vizsgálta, és ehhez három különböző ország nyilvános helyein – parkokban, reptereken, strandokon – figyelt meg csókolózó párokat. Bizarr foglalatosságnak hangzik, de maradjunk annyiban, hogy a tudományos kíváncsiság hajtotta.

Güntürkün végül arra jutott, hogy az emberek nagy része – körülbelül 2/3-a – csókolózás közben akaratlanul is jobbra hajtja a fejét, függetlenül attól, hogy jobb- vagy balkezes. A kutató szerint ennek az az oka, hogy a legtöbb embernek az anyaméhben is erre billen a feje, ez az ösztön pedig a későbbiekben is megmarad.

A jó hír az, hogy ami neked a jobb, az a veled szemben álló partnerednek a bal, így biztos, hogy csókolózás közben nem fog összeakadni az orrotok.