Csodás titkok! Ilyen volt az élet Atlantiszon

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Az elsüllyedt szigetek világának emléke ott van mindnyájunk tudatalattijának mélyén.  Mindenkiben benne élnek, mindnyájunkban felébresztenek és megmozdítanak valamit. Őseink szent helyei a természeti mágia központjai voltak. A beavatottak tevékenykedtek itt, akik ismerték a Föld gyógyító energiáit. Feledésbe merült tudásukat újra felfedezve jobban megismerjük magunkat és világunk működését.

Platón Napvárosban Kép forrása: Wikipédia

Platón, az ókori görög filozófus fiatalkorában bejárta a világot, hogy tapasztalatokat szerezzen és képezze magát. Heliopolis-ban (Napvárosban) is járt, és az ottani papoktól tanult.

Állítólag a Napváros Atlantisz szigetén volt. Három éven keresztül élt ott, majd egy beavatáson ment keresztül, és miután elnyerte, folytatta útját. Áthaladt Indián, Iránon, majd egy nagy hegységben különleges élményben volt része.

Utána visszatért Görögországba, és ekkor kezdődött termékeny írói munkássága.

Döbbenetes életet élt le, nagyon sok írást hagyott az emberiségre. Egyik legfontosabb műve a Critias volt, melyet egy azonos nevű tanítványához írt, és egy elveszett kontinensről szólt.

Az Atlanti-óceán

Az Atlanti-óceán Atlantiszról kapta a nevét.

Valamikor régen, körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt volt az Atlanti-óceán közepén egy kontinens, amely egy geológiai katasztrófa során elpusztult.

Ez a katasztrófa egy népvándorlási folyamatot indított el.

Ezt a történetet Platón Heliopolis-ban hallotta az ottani papoktól.