Csodás idézetek a Sorskönyvből

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A Sorskönyvben (Kossuth Kiadó, 2014.) a legismertebb hazai spirituális gondolkodók közül tizennégyen (A. J. Christian, Bagdi Bella, Balogh Béla, Bstey Zsuzsa, Daubner Béla, Domján László, Gánti Bence, Kalo Jenő, Laár András, Orosz Katalin, Paulinyi Tamás, Rácz Géza, Rákos Péter, Villás Béla) elmélkednek a véletlenről, a karmáról, a szabad akaratról. Ebből a könyvből választottunk idézeteket.

Szabad akarat és korlátok

„A szabad akarat korlátozott. Hiába határozom el, hogy benépesítek egy másik bolygót, ehhez az én energiám nem elég.

Előfordulhat, hogy eljutok a megvalósításig, de ez nagyon hosszú út. Addig a szabad akarattal csak korlátozott mértékben rendelkezem, ami jó.

A korlátok okozhatnak szenvedést, míg az ember rá nem jön, hogy nem kell szenvedni.

Ha valaki olyan helyzetben van, amitől szenved, annak több oka lehet. Előfordul, hogy valamiért ragaszkodik ehhez a helyzethez, nem meri elengedni.

Az is lehet, hogy neki kellene változnia, mégis másoktól várja a változást, vagy a helyzetet akarja megváltoztatni. Mindkét hozzáállás téves.” (Balogh Béla)

Lélekjellemek és lélekcsoportok

„Newton kutatásából kiderült, hogy lélekcsoportokban fejlődünk. Tehát vannak ’osztálytársaink’ és van ’osztályfőnökünk’, úgynevezett lelki vezetőnk.

Egy-egy életünk után pedig magasan fejlett lelkek csoportja, a ’tanács’ elé járulunk, ahol szeretetteljes, de kérlelhetetlenül őszinte légkörben számot kell adnunk fejlődésünkről.

Majd attól függően, hogy lélekjellemünk mely aspektusa szorul további csiszolódásra, kijelölik következő inkarnációnkat, és ebbe bizonyos mértékben beleszólhatunk.” (Domján László)