5+1 tipp a családi önkénteskedéshez

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 tipp a családi önkénteskedéshez

Az önkéntes mozgalmak igen népszerűek a tengerentúlon: az emberek természetesnek veszik, hogy idejükből és energiájukból áldozzanak egy olyan cél érdekében, amelynek megvalósításához jól jön a segítség. A következő ötletekkel az egész családod bevonhatod a programba!

Miért jó önkéntesnek lenni?
A mindennapok során egészen pici korunktól fogva hajlamosak vagyunk rövid távú célokat hajszolni. Legyen kész a házi feladat, sikerüljön jól a vizsga, legyen bravúros a munkahelyi prezentáció vagy csillogóan tiszta a lakás. 
 
Jól eshet egy kis időre kilépni a mókuskerékből, és átélni azt az élményt, amit az önzetlenség nyújt. Az időért, energiáért cserébe ugyanis hihetetlen lelki töltődést jelent az ilyen tevékenység.
 
Gyerekektől gyerekeknek

A legkisebbek nyitottan és örömmel segítenek egymásnak. A helyi gyermekkórház bizonyára tele van olyan apróságokkal, akiknek problémája nem fertőző, s örülnének a kortárs társaságnak

Már egy órányi együtt rajzolás vagy beszélgetés is öröm lehet számukra, a te csemetéid pedig megtanulják értékelni az addig természetes állapotként megélt egészséget. Sőt, akár igaz barátokra is szert tehetnek!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!