5+1 tipp a családi önkénteskedéshez – Kezdjétek el még ma!

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 tipp a családi önkénteskedéshez – Kezdjétek el még ma!

Az önkéntes mozgalmak igen népszerűek a tengerentúlon: az emberek természetesnek veszik, hogy idejükből és energiájukból áldozzanak egy olyan cél érdekében, amelynek megvalósításához jól jön a segítség. A következő ötletekkel az egész családod bevonhatod a programba!

Miért jó önkéntesnek lenni?
A mindennapok során egészen pici korunktól fogva hajlamosak vagyunk rövid távú célokat hajszolni. Legyen kész a házi feladat, sikerüljön jól a vizsga, legyen bravúros a munkahelyi prezentáció vagy csillogóan tiszta a lakás. 
 
Jól eshet egy kis időre kilépni a mókuskerékből, és átélni azt az élményt, amit az önzetlenség nyújt. Az időért, energiáért cserébe ugyanis hihetetlen lelki töltődést jelent az ilyen tevékenység.
 
Segítség a hajléktalanoknak

Sajnos minden társadalomban vannak olyanok, akiknek az élethez szükséges alapvető körülmények sem állnak rendelkezésükre. 

Az otthontalanok kiszolgáltatott állapotán számos szervezet próbál segíteni ételosztással, egészségügyi és lelki tanácsadással, illetve szállók üzemeltetésével.

 
Lehetőség van arra, hogy együtt jelentkezzetek egy ilyen alapítványnál, vagy pedig egy nagyobb családi menü maradékát átadjátok a rászorulóknak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba