Repülsz idén? 5 borzongató történet pilótáktól, amikor ők is igazán megijedtek

Zabolai Margit
Írta: ,
Repülsz idén? 5 borzongató történet pilótáktól, amikor ők is igazán megijedtek

Kép forrása: vsurkov/depositphotos.com

A repülés az egyik legkisebb kockázatot jelentő utazási mód, de ha mégis baj van, akkor általában nagyon nagy baj van. A Reader’s Digesttel pilóták osztottak meg olyan pillanatok történetét, amikor az ő ereikben is megfagyott a vér – még ha szerencsére minden eset jól is végződött.

Az apám pilóta. Évek óta dolgozik egy olyan első tisztnél, akit az őrült fickónak hívnak a cégnél. A pasi szörnyű volt és gyakran önmagához beszél. Egy napon a fickó egyre bizonytalanabbnak és zaklatottabbnak tűnt az apámmal való repülés közben, és az apám komolyan kezdett attól tartani, hogy a pilóta megpróbálja a földbe csapni a gépet.

Amikor a fickó kipattant belőle, suttogta: "Ma nem... hiszem, boldog gondolatok... nem ma..." Biztos lehet benne, hogy a pilóta már nem rendelkezik engedéllyel.

Amikor a pasi kezdett teljesen bekattanni, elkezdett suttogni hozzá: „Nem ma… gondolj szép dolgokra… nem ma…

Így végül sikerült épségben leszállniuk, és a fickónak ma már nincs repülési engedélye.”

„A földi irányítóközpont megadta nekem a felszállási engedélyt a 35-ös, északra futó pályán a GFK reptéren, ugyanakkor engedélyt adtak egy hasonló gépnek is, ami a 26-os, nyugati pályáról indult.

Ezek a pályák keresztezik egymást… 500 AGL-nél majdnem összecsapódtunk, a két gép olyan közel volt egymáshoz, hogy láttam a másik pilóta arcán az ijedtséget is.”

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv