Bölcs idézetek a Beszélgetések Istennel című könyv szerzőjétől

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Neale Donald Walsch Az üzenet (Édesvíz Kiadó, 2014.) című könyvében arra ösztönöz minket, hogy szabadítsuk ki magunkat a megszokások béklyóiból: nyissuk meg szívünket, gondolkodásunkat, és tekintsünk az életre esendő emberi lényekként. Fogadjunk be mindent, amit csak képesek vagyunk, és haladjunk tovább egy szélesebb spirituális úton.

Egységben

„Engedj utat a más emberek ‒ ami azt illeti, minden élőlény ‒ iránti természetes egységérzésednek, vagyis annak az érzésnek, hogy 'egyek vagyunk', és cselekedj e szerint mindennap.

Válassz ki két embert, akikkel naponta vagy gyakran találkozol, és figyeld meg, felfedezel-e bennük olyan érzéseket, amilyeneket életed során valamikor te is átéltél.

A másik személy érzéseihez keress kapcsolódási pontot, ne a nézeteihez vagy szóhasználatához, és máris elkezded megtapasztalni az életre szóló egység érzését.”

Értő meghallgatás

„Találtam egy csodálatos mondatot, amely elképesztő módon képes előmozdítani egy zátonyra futott párbeszédet: 'Megértem, hogy miért érzed így.'

Ez nem jelenti azt, hogy egyetértek az érzéseddel, de azt igen, hogy nem hiszem, hogy teljesen bolond vagy, mert ekképpen gondolkodsz.

Tiszteletben tartom a tudásodat, az élettapasztalatodat és azt az életutat, amely idáig hozott.

A jég megtöréséhez néha csak annyi kell, hogy az ember érezze: meghallgatják.

Nem egyetértenek vele, csupán becsülettel meghallgatják.”