5 vitathatatlan és izgalmas bizonyíték az időutazásra

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 vitathatatlan és izgalmas bizonyíték az időutazásra

Kép forrása: Universal Pictures

Mindenki álmodozott már arról, hogy milyen szuper lenne időnként bepattanni egy különleges masinába, és visszaugrani az időben néhány órát (vagy évet). Megnézhetnéd, hogyan nézett ki a Föld, a Stonehenge vagy épp a lakhelyed évszázadokkal ezelőtt, és persze megakadályozhatnád azokat a kínos szituációkat, amiket a mai napig nem tudtál kiverni a fejedből. Arról nem is beszélve, hogy elláthatnád a fiatalabb önmagad egy-két jó tanáccsal, és az aktuális lottószámokkal. Sajnos erre még határozottan várnunk kell (bár remélhetőleg nem sokáig), de addig is eláruljuk, milyen izgalmas bizonyítékok léteznek szerte a világban az időutazásra!

Rémisztő kísérlet a nyílt vízen Kép forrása: themindunleashed.org

Az amerikai hadseregnek meglehetősen hosszú történelme van, már ami a kísérleteket és titokzatos tevékenységeket illeti. Talán már te is hallottál a Philadelphia Kísérletről, amelyet eredetileg 1943-ban kellett volna megvalósítaniuk, viszont azóta is nagy titkok és pletykák övezik. A hadsereg terve az volt, hogy az USS Eldridge hajót képesek legyenek láthatatlanná varázsolni, legalább olyan mértékben, hogy az ellenséges radarokon ne keltsenek vele feltűnést. Csakhogy ennél sokkal váratlanabb fordulatot vett a dolog; a hajó ugyanis a szóbeszédek szerint visszaugrott az időben körülbelül 10 másodpercet.

Szemtanúk szerint valamiféle zöldes köd lepte el a hajót, amely szépen lassan felszívódott – akárcsak maga a jármű is. Többszöri próbálkozás után a kísérletet végül felfüggesztették, a hajó utasai ugyanis komoly sérüléseket szenvedtek. Volt, aki szellemileg teljesen kikészült, míg mások fizikailag épültek le, néhányan pedig túl sem élték az ijesztő esetet.

Különös fotó a 40-es évekből

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb legenda az időutazó hipster férfihez tartozik, akit még 1940-ben kaptak lencsevégre a tömeg kellős közepén.

A fotó a South Fork híd újbóli megnyitásán készült Kanadában, és egészen 2010-ig kizárólag múzeumban lehetett megtekinteni.

Azóta viszont elterjedt az interneten is a fénykép, különösen azért, mert a titokzatos idegen ruhája jelentősen eltér a többiekétől.

A férfi divatos napszemüveget, és a mai kor ruháját viseli, kezében pedig egy fényképezőgépet szorongat. Persze sokakban felmerült, hogy a fotó hamisítvány; ezt viszont egy orosz csoport évekkel ezelőtt megcáfolta, különböző vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy a kép valóban a 40-es évek Kanadájában készült.