Utánajártunk: Ez lehet a Bermuda-háromszög titka

Jankovics Anna
Írta: ,
Utánajártunk: Ez lehet a Bermuda-háromszög titka

Mit nem tudunk a Földről, ahol élünk? Amikor lenézünk a talajra, látunk élettelen dolgokat, mint a por, és látunk élőket, mint a fű. Néhányunknak talán eszébe jut ilyenkor, hogy a Föld nem csupán sár és kő, hanem elő magma is, lent, nagyon mélyen – állítólag. És itt véget is ért a gondolat, sőt, az átlagember találgatása is, erről a témáról...

Mi valójában a Föld?

Vannak feltételezések, miszerint egy hatalmas kristály, mely elektromágneses sugarakat bocsát ki.

A helyzet az, hogy még senki nem fúrta keresztül a Földet, hogy bármit, akár a magmával kapcsolatos, akár a kristállyal kapcsolatos – vagy egyéb – elméleteket igazolja, a többit pedig végképp elvesse. Ám vannak információk, melyeket érdemes kissé körbejárni, egyszerű paraszti ésszel.

Az ördög háromszögének titka

Mike Walters 20 éve kutat, hogy elméletét bizonyítsa.

Úgy véli, hogy a Bermuda-háromszög területén egy hatalmas, elektromágneses sugárzást kibocsátó kristály van – ugyanis ő látta, és nem csak a többnyire, homokkal eltemetett kristály egy részét, hanem azt is, hogy mire képes.

Fényt bocsát ki, és megbolondítja a műszereket. Ahogy látta ugyanezt a jelenséget Dr. Ray Brown is, és annak idején Colombus is ugyanitt. Egyes elméletek szerint az ördög háromszögének titka összeforr Atlantisz legendájával is. Walters a kristályt piramis alakúnak látta, ami további kérdéseket vet fel... 

Furcsa egybeesések

Ivan Sanderson 1972-ben írt egy tanulmányt, ami szerint a Földön összesen 12 olyan pont található, melyek ugyanolyan képességekkel bírnak mint a Bermuda-háromszög.

Kétszer öt csoport ugyanazon két, párhuzamos szélességi körön, szabályos távolságokra helyezkedik el egymástól, a maradék két pont pedig az Északi és a Déli-sarkon van. Mindegyik pont környékén mágneses anomáliák tapasztalhatók. Sanderson úgy gondolta, hogy ezek a pontok összeköttetésben állnak egymással. Aztán jöttek az orosz tudósok...

Az a fránya geometria: ikoza-dodekaéder

Sanderson elméletét halála után orosz tudósok továbbfejlesztették. A pontokat összekötve egy geometriai formát kaptak, melyet ikozaédernek neveznek. Aztán ezt tovább gondolva – nem mennék bele a geometriába – egy másik geometriai formára is figyelmesek lettek: az ikozaédert kombinálták duálisával, a dodekaéderrel – azaz az két (tudományosan összefüggő) alakzatot egymásba helyezték.

A tudományos bizonyításba nem mennék bele, ám a lényeg az, hogy kaptak egy nagyon precíz rendszert, melyet Becker-Hagens bolygórács rendszernek neveztek el. További és bővebb információt itt olvashatsz.

A Lay-vonalak

Ezek olyan vonalak a Földön, melyeknek már évszázadok óta nagy spirituális jelentőséget tulajdonítottak. Ezek mentén a vonalak mentén épültek a nagyobb kápolnák, templomok. A tudósok szerint ez a Föld elektromágneses érrendszere.

Ezek mentén a vonalak mentén van a legtöbb „ufó” észlelés – mely nem feltétlenül idegen lényeket jelent, hanem akár jövőből, vagy másik dimenzióból érkező „lényeket”. Sanderson sajnos meghalt, mielőtt írhatott volna erről a témáról. Feljegyzései az enyészeté lettek. Ettől függetlenül sok információ található az interneten erről a témáról.

Az elméletek 

Úgy vélik, hogy ezek a furcsa pontok a Földön, átjárók, méghozzá a többi dimenzióba. Emiatt történnek a tipikus eltűnési esetek.

A Fekete-tengeren is van egy ilyen időkapu, méghozzá az ukrán és román felségvizeken – ugyanis mozog. Nem sokat, csak körbe-körbe. 

Itt is történtek megmagyarázhatatlan eltűnési esetek, ahogy az összes többi ilyen ponton is – természetesen furcsa jelenségekkel körítve. Itt tűnt el a Ciolkovszkij-cirkáló, ahogy öt vadászgép is.

Biztos vagyok abban, hogy az emberiség birtokában van minden információnak, melyet mint egy puzzle-t összerakva, meg tudnánk válaszolni azokat a kérdéseket, miszerint: kik vagyunk, mi dolgunk a Földön, az anyagi világban, honnan jöttünk, hová tartunk, és hogy mi célja van ennek a néha fájdalmasan valós „illúziónak”, amiben élünk.

A tudomány, a megfigyelések és a vallások, a bizonyított alapokon nyugvó spiritualitás valahol összefügg. A nagy kérdés az, hogy valóban szükségünk van-e nagyravágyásunk, tudásvágyunk kielégítése miatt arra, hogy gondolataink által torzuljunk, és romlásba vigyük ezt a csodálatos bolygót.

A világot, mely helyen a boldogság megélésére, a boldog életre kellene születnünk... de ez már filozófia...

Galéria / 7 lenyűgöző természeti csoda, ami már eltűnőben van
7 lenyűgöző természeti csoda, ami már eltűnőben van Megnézem
a galériát!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv