Bemutatjuk a legritkább személyiségtípust a világon. Te vajon beletartozol?

Kovács Andrea
Írta: ,
Bemutatjuk a legritkább személyiségtípust a világon. Te vajon beletartozol?

Kép forrása: unsplash

Sokan, sokféleképpen próbálták már nagyobb kategóriákba sorolni az embereket, bár természetesen ma már tudjuk, hogy mindenki egyedi, mindenki más – mégis vannak tulajdonságok, amelyekből nagyobb, általános csoportokat lehet felállítani. Ebbe a kategóriába viszont csak nagyon-nagyon kevesen esnek.

A Myers-Briggs Teszt

Ha valaha foglalkoztál pszichológiával, vagy töltöttél már ki néhány személyiségtesztet, akkor nagyon nagy valószínűséggel találkoztál már a Myers-Briggs Teszttel, ami bizonyos kérdések megválaszolása után egy koordináta rendszeren belül helyezi el a személyiségedet, egyúttal besorolva valamilyen kategóriába is. A teszt azért is népszerű, mert viszonylag részletes, és a kategóriákon belül is jól mutatja, hogy ki mennyire esik az adott személyiségtípus centrumába, vagy van inkább a szélén, viszonylag közel egy másik személyiségtípushoz.

A teszt egy négy betűből álló kódot ad meg a végén, ez jelzi a személyiségtípusodat, ami árulkodik arról, hogy mennyire vagy befelé vagy kifelé forduló, hogyan szerzel információkat és hogyan dolgozod fel azokat, hogyan hozol döntéseket, mik az erősségeid, milyen partnertípusok illenek hozzád, stb.

Ha még nem töltöttél ki korábban ilyen tesztet, illetve nem tudod, hogy te melyik személyiségtípusba tartozol a Myers-Briggs tengelyen, akkor egy online verzió segítségével itt megkaphatod a választ.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!