Tízből egy ember balkezes: 5 érdekesség, amit eddig nem tudtál róluk

Kerekes Vivien
Írta: ,

Ha balkezes vagy, már gyerekként is megtanultad, hogy bizonyos dolgok kicsit nehezebbek számodra. A füzetben a spirál folyton rossz helyen van, a tinta szinte mindig elkenődik írás közben, és rengeteg olyan tárgy létezik, amit kifejezetten jobb kezeseknek találtak ki. Nem igazságos! De most eláruljuk, milyen szuper előnyei és különlegességei lehetnek annak, ha a bal kezed a domináns.

Tízből egy ember balkezes

Az emberek többsége jobbkezes, de azt gondoltad volna, hogy a Föld teljes lakosságának mindössze 12%-a balkezes? Egy kutató korábban azt nyilatkozta, hogy ezek az emberek sokkal függetlenebbek, hiszen meg kellett tanulniuk boldogulni egy olyan világban, ami leginkább a jobbkezeseknek lett berendezve. És ebben lehet is valami!

Bizonyított tény, hogy sokkal ügyesebben tudnak egyszerre több dologra fókuszálni, multifunkcionálisak, sőt, nagyon okosak is. Egy teszt során ráadásul az is kiderült, hogy a balkezesek között rengeteg olyan személy van, akinek az IQ-ja 140 feletti. Többek között Isaac Newton és Benjamin Franklin is ezt a tábort erősítette.

Tehetséges sportolók

A balkezes emberek tehetségesek a sportokban, különösen azokban, amelyek nem igényelnek csapatjátékot. Félreértés ne essék, nem azért, mert nem tudnak jól kijönni másokkal! Csak mivel másképp játszanak, jobban megállják a helyüket egyedül. Csakhogy mondjunk is egy példát, a golflegenda Phil Mickelson és a teniszbajnok Rafael Nadal is balkezes, és mindketten világhírűvé váltak teljesítményeiknek köszönhetően.

Szakértők szerint ebben akár az is közrejátszhatott, hogy az embereknek több lehetőségük van jobbkezes ellenfelekkel gyakorolni, így amikor egy olyan személlyel versenyeznek, akinél a bal kéz domináns, nehezebben ismerik ki a technikájukat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!