Mi lett velük? Ez történt a híres Backstreet boys tagjaival

Göcző Nóra
Írta: ,
Mi lett velük? Ez történt a híres Backstreet boys tagjaival

Kép forrása: nymag.com

1992-ben történt, hogy egy könnyűzenei meghallgatáson három középiskolás fiatal megismerkedett egymással és úgy gondolták, közösen kellene valami újat létrehozniuk. Ez a három fiú volt Howard „Howie D.” Dorough, Alexander James "A.J." Mclean és Nickolas Gene "Nick" Carter. Howie és A.J. már akkoriban is közös énaktanárhoz jártak, így ismerték egymást. A srácok hamar rájöttek, hogy még legalább egy valaki kell a csapatba. Így találtak rá Kevin Scott Richardsonra, aki egyúttal beprotezsálta a csapatba unokatestvérét, Brian Thomas Littrellt is. Nos, valahogy így jött létre a Backstreet Boys zenekar, amely hihetetlenül gyorsan az évtized egyik legsikeresebb pop együttese lett világszerte.

Kevin

Kevin az együttes legidősebb tagja. A most 46 éves énekest 1999. novemberébe a People Magazin a világ legszexisebb popsztárjának választotta. 2006-ban lépett ki a zenekarból, mondván, hogy szeretne családot alapítani, amely a fellépések és a turnék mellett szinte lehetetlen lett volna.

Rajongóitól és a csapattagoktól egy szívhez szóló üzenetben búcsúzott el és sok sikert kívánt a Backstreet Boysnak a jövőben, de már nélküle. 2012-től azonban újra színpadra lép a csapattal. Az együttesben ő volt az egyetlen, akinek sikerült még a zenekar létrejötte előtt befejeznie a középiskolát, érettségi után modellként dolgozott olyan neves divatmárkáknak, mint a Vogue és a Versacce, latin táncot tanított, dalokat írt és vacsora színházakban lépett fel.

Édesapja mentora és tanára is volt egyben, 1991-ben bekövetkezett halálát súlyos traumaként élte meg Kevin. Tizenkilenc éves és rendkívül romantikus alkat volt, amikor házassági terveket szövögetett akkori barátnőjével, Beth-szel, de a nő csúnyán összetörte a szívét.

A zene és a természet a mindene. Kilencévesen hallás után tanult meg zongorázni. A dússzemöldökű énekes a fiatal éveit egy farmon töltötte, mint mondja, szinte a szabadban nőtt fel.

2000-ben vette feleségül Kristin Kay Willits-t, aki amellett, hogy táncol, színészkedik és modellkedik, elismert fotós is. Kristin szerepelt a Backstreet Boys egyik legkorábbi videoklipjében, amely az I'll Never Break Your Heart című slágerükhöz készült. Két fiuk született, Mason Frey 2007-ben, Maxwell Haze pedig 2013-ban látta meg a napvilágot.

Nick Carter

Az együttes csajmágnese kétségtelenül a szőke, szemtelenül fiatal és mosolygós Nick Carter volt. A most 37 éves Nick nehezen tudta a helyére tenni a sztársággal kapcsolatos érzéseit, hiszen mindössze 13 éves(!) volt, amikor társaival együtt hivatalosan és megalapították a Backstreet Boys zenekart.

Alkohol és drogfüggősége miatt szívproblémái lettek már a húszas évei elején, ekkor döbbent rá, hogy változtatnia kell életvitelén. Ez nem volt könnyű számára, bevallotta, hogy már hat éves korában alkoholt fogyasztott és 18-19 évesen jutott a legmélyebb szintre.

Harminc éves is elmúlt, mikorra sikerült viszonylag stabil önértékelést és énképet kialakítania magáról, tapasztalatairól könyvet írt A zene és az élettel való szembenézés címmel. „Fűvel kezdtem, a kokainig, ecstasyig és vényköteles fájdalomcsillapítókig jutottam, és még tovább” – emlékezik vissza memoárjában.

A Backstreet Boys tagsága hiába próbálta, nem sikerült leállítaniuk Nicket, már csak azért sem, mert rossz társaságba keveredett, akikkel egész nap ivott és narkózott. Kompenzálásként mára szenvedélyes környezetvédő lett, fő területe az óceánok élővilágának megóvása.

2007-ben az ENSZ is kitüntette lelkiismeretes munkájáért. Nick 2012-ben kábítószer túladagolás miatt elvesztette hugát, Leslie-t, s a családja, főként alkoholista szülei őt vádolták meg azzal, hogy miatta lett drogfüggő a testvére. A sztár mindig is ismert volt kalandos nőügyeiről, néhány hónapig Paris Hiltonnal járt. 2014-ben feleségül vette fitneszedző barátnőjét, tavaly áprilisban otthonukban született meg gyermekük, Odin Reign Carter. Továbbra is szóló énekesként keresi a kenyerét, emellett néha még összeállnak a fiúkkal egy-egy turné erejéig.