Átlagosan 600 szőrszál egy bajusz? Tudj meg többet a Movember mozgalomról (és a bajuszokról)!

Stumpf Bea
Írta: ,

Talán hallottál már a Movember mozgalomról, és láttad is, ahogy a fiúk egyszerre kezdenek bajuszt növeszteni novemberben, de tudod, hogy valójában mi is áll a dolog hátterében? Most eláruljuk!

A mozgalomról Kép forrása: karaspartyideas.com

Azt már lehet sejteni, hogy a Movember nem csak egy fancy hullám, amit a magukat hipszternek mondó fiatalok követnek, hanem egy ennél jóval komolyabb dolog.

November első napjától kezdve világszerte több millióan kezdenek bajuszt növeszteni, amivel nem csak melegítik magukat a hideg őszi időben, de egy sokkal fontosabb problémára is felhívják a figyelmet.

A kezdetek Kép forrása: tumblr.com, warfashion

Mint ahogy minden nagy dolog, a Movember is egy baráti sörözéssel indult két ausztrál srác, Travis Garone és Luke Slattery között 2003-ban. A fiúk azon viccelődtek, milyen jó lenne visszahozni valahogy a bajusz viselését a mindennapokba, amire 30 társukat hamar rá is vették.

Ez a hirtelen jött siker ébresztette rá őket arra, hogy ezzel az ötlettel akár nemesebb célokat is tudnának szolgálni, és a mozgalmuk jelképe a bajusz lehetne, csakúgy, mint a női mellrákkal kapcsolatos mozgalmak esetén a rózsaszín szalag.