Apró gyakorlatok, amiktől okosabb leszel

Nagy Niki
Írta: ,
Apró gyakorlatok, amiktől okosabb leszel

Nem is gondolnád, mi mindennel tudod megtornáztatni az agyadat, hogy jobban fogjon – néha elég csak annyi, hogy a megszokottól eltérő módon mosod a fogad, vagy sokkal jobban koncentrálsz az érzékeidre, mint egyébként. Adunk néhány tippet, amiket te is bátran kipróbálhatsz minden nap!

Egyszerűnek hangzik, de hidd el, ha kipróbálod, vért fogsz vele izzadni! Annyira hozzászoktunk már ahhoz, hogy a „jó” kezünkkel fogjuk a fogkefét, és egy megszokott irányban és módszerrel mossuk a fogunkat, hogy ha változtatunk a jól bevált szokásokon, az agyunk teljesen összezavarodik.

Ha ezt néha megcsinálod, az agyad kérgi területei jelentősen növekedhetnek, amitől okosabb leszel, és még a koncentrációs képességed is javul.

Plusz pont, ha a „rossz” kezeddel bontod ki a tubust, és nyomod ki a fogkrémet!

Csukd be a szemed zuhanyzás közben! Kép forrása: sk--y.tumblr.com

Annyira rá vagyunk állva arra, hogy gyorsan letisztítsuk magunkat, majd megtörölközzünk, hogy ritkán élvezzük magát a zuhanyzást – azt, ahogy a meleg víz a bőrünkhöz ér, ahogy a gőz megcsapja az arcunkat, ahogy a hideg és meleg levegő váltakozva éri el a testünket.

Próbáld meg úgy beállítani a víz hőfokát, hogy nem figyelsz oda a szemeddel, csak érzed, hogy a bőrödön milyen érzés – ennek hála szintén az agykéreg vastagodik, és fokozódik az agyműködés is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!