5+1 apró gyakorlat, amitől okosabb leszel

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:
5+1 apró gyakorlat, amitől okosabb leszel

Nem is gondolnád, mi mindennel tudod megtornáztatni az agyadat, hogy jobban fogjon – néha elég csak annyi, hogy a megszokottól eltérő módon mosod a fogad, vagy sokkal jobban koncentrálsz az érzékeidre, mint egyébként. Adunk néhány tippet, amiket te is bátran kipróbálhatsz minden nap!

Olvass máshogy! Kép forrása: bloglovin.com

Sokszor már azt sem fogjuk fel, hogy min siklik át a szemünk minden nap. Megszoktuk, hogy gyorsan befaljuk a híreket, vagy az éppen aktuális könyvfejezetet, aztán utána arra sem emlékszünk, hogy mit olvastunk.

Próbálj meg kicsit változtatni az olvasási szokásaidon! Olvass fel hangosan a barátodnak, akár úgy is, hogy egyikőtök szavalja az egyik szereplőt, másik a másikat.

Így kicsi csavart adsz az agyadnak, ami arra kényszeríti, hogy jobban dolgozzon.

Egyszerűnek hangzik, de hidd el, ha kipróbálod, vért fogsz vele izzadni! Annyira hozzászoktunk már ahhoz, hogy a „jó” kezünkkel fogjuk a fogkefét, és egy megszokott irányban és módszerrel mossuk a fogunkat, hogy ha változtatunk a jól bevált szokásokon, az agyunk teljesen összezavarodik.

Ha ezt néha megcsinálod, az agyad kérgi területei jelentősen növekedhetnek, amitől okosabb leszel, és még a koncentrációs képességed is javul.

Plusz pont, ha a „rossz” kezeddel bontod ki a tubust, és nyomod ki a fogkrémet!