Apró, de annál kínosabb dolgok, amik mindenkivel, naponta megesnek

Zabolai Margit
Írta: ,
Apró, de annál kínosabb dolgok, amik mindenkivel, naponta megesnek

Mindenkivel, és szinte minden nap megtörténik legalább az egyik az alábbi kínos helyzetek közül, de akkor vajon miért érezzük mégis olyan rosszul magunkat tőlük? Hát azért, mert egy pillanatra megszűnik a sebezhetetlen imidzsünk, vagy mert olyan társadalmi szituációba kerülünk, aminek a kezelésére nincsenek megtanult szabályaink. Szerencsére az ilyesmi nem teszi tönkre sem a magánéletünket, sem a karrierünket, legfeljebb csak rávilágít arra, hogy a szociológia normák nélkül mennyire esendőek vagyunk – a legjobb, amit tehetünk, ha ilyenkor mi is csak nevetünk saját esendőségünkön.

Amikor olyannak integetsz, akit nem is ismersz

Széles mosoly, magasra emelt kezek, erős gesztikuláció – egy pillanatig mindent megteszel, hogy az ismerősöd észre vegyen, majd egy másodperc múlva bármit megtennél, hogy az idegen, akit az ismerősödnek hittél, ne vegyen észre. Maradj laza, lehet, hogy nem vett észre, vagy azt hitte, a mögötte állónak integetsz.
Legrosszabb esetben még mindig ráköszönhetsz, majd elsiethetsz, és otthagyhatod gondolkodni azzal a kínos érzéssel, hogy vajon honnan kellene ismernie téged. Így legalább nem csak neked lesz rossz.

Amikor hangosan kezdesz nevetni, de senki nem kapcsolódik be

Ez tényleg csak szerintem volt vicces? Mi van, itt senki nem érti a poént?

Antihumor bogyót vettetek be reggelire? Na! Komolyan? Aha, jól van. Végül is lehet, hogy tényleg én vagyok a furcsa.
Te tudjátok mit, nekem legalább jó kedvem volt! Teljes 8 másodpercig. Most csak simán hülyének érzem, de megérte! Minden másodpercért megérte!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!