Amerikai átlagemberek, akik beházasodtak a királyi családba

Zabolai Margit
Írta: ,

Károly és Diana házassága idején ugyan még az is téma volt, hogy az ara nem nemesi származású, ma már senkit nem lepett meg különösebben, hogy Harry herceg egy „egyszerű” színésznőt vett feleségül. Azt azonban sokan érdekesnek tartják, hogy a királyi család sarja nem a szigetországból, hanem a tengerentúlról választott feleséget – holott Meghan Markle nem az első amerikai civil, aki királyi családba házasodik.

A legendás szépségű Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznőként vált ismertté, mielőtt még 1956.április 18-án összeházasodott III.Rainer monacói uralkodó herceggel. A királyi udvar valószínűleg olyan nagyon nem lepődött meg a választáson, korábban Ghislaine Dommanget francia színésznőből is monacói hercegné lett már.

A Philadelphiában született színésznő a királyi család tagjaként a Grácia hercegné nevet viselte, és ő az édesanyja a jelenlegi uralkodónak, II.Albert monacói hercegnek.

Bár filmezésre továbbra is sokan csábították az esküvője után is – például Albert Hitchcock is ajánlott neki újabb szerepeket – Rainier herceg és Monaco népe ellenezte a további filmezést, így Grace Kelly felhagyott korábbi szakmájával.

Elizabeth Wallis Warfield 1896 júniusában (más feljegyzések szerint 1895 novemberében) született. Édesapját korán elvesztette, ez után édesanyjával csak a család módosabb rokonainak jóindulatára számíthatott, mégis előkelő és igen drága iskolába járhatott.

Első férje Earl Winfield Spencer Jr., az amerikai haditengerészet pilótája, akivel körbeutazta a világot, mielőtt 1927-ben elváltak. Ekkor már szerelmi kapcsolata volt Ernest Aldrich Simpsonnal, aki a második férje lett, de később tőle is elvált.

Harmadik és egyben utolsó férje VIII.Eduárd brit király volt, aki 1936-ban azért mondott le a trónról, hogy az elvált amerikai nőt elvehesse.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!