Az állatok jelzik az időjárást – Bevált időjárás megfigyelések

Jankovics Anna
Írta: ,
Az állatok jelzik az időjárást – Bevált időjárás megfigyelések

Vigyél magaddal esernyőt és biztosan nem lesz eső; menj fodrászhoz, és biztosan esni fog – babonaságok, melyek vagy bejönnek, vagy nem. Ám ha annakidején figyeltünk arra, amit nagyszüleink mondtak, meg lehet jósolni az időjárást.

Juhok, kecskék és marhák

Ha a juhok maguktól megindulnak lefelé a völgy felé, eső várható. De akkor is, ha nem akarnak reggel kijönni az akolból, vagy sokat bégetnek, és meg vannak zavarodva a karámban.

A kecskék maguktól visszamennek a karámba, ha vihar közeledik. A marhák magasra tartják a fejüket, amikor a közeledő az eső illatát keresik, és szintén nagyon nyugtalanok.

Varjak és vadállatok

A városiak számára a legjobb időjós a varjú, ugyanis, ha jön a hirtelen hideg, csapatostul szállják meg a városi parkokat, ligeteket. A hosszan tartó tél jele, ha tél végén folyamatosan a városban tartózkodnak csapatostul a varjak.

Jellemző vidéken az, ha nagyon hosszú és hideg lesz a tél, hogy az állatok bemerészkednek a faluba – egyrészt ott egy kicsit melegebb van, másrészt, könnyebben jutnak élelemhez.

Már nagyon sajnálom azt, hogy nem beszélgettem többet a nagyszüleimmel és nem tanultam meg azokat a dolgokat, melyekre gyerekként csak legyintettem. Sokkal többet tudnék most a világról…

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!