Ahol az ízek találkoznak: A legjobb hazai étterem borászatok

Bodnár Alexa
Írta: ,

Nyáron érdemes hosszúhétvégékre utazni itthon: ezeket az utakat célozhatjuk úgy, hogy egy ismertebb hazai borrégiót választunk. Itt nem csak a pincéket fedezhetjük fel, hiszen szerencsére már számos borászat funkcionál étteremként, akár panzióként egyaránt. Összegyűjtöttük neked a legjobb hazai étterem borászatokat, amelyeket érdemes akár már ezen a nyáron kipróbálnod!

 
 
 
 
 
 
 
 
BorLaBor, Budapest Kép forrása: borlaboretterem.hu

Ha nincs túl sok időd, ezért nem tudsz egy egész hosszúhétvégét áldozni a borgasztronómiai kalandozásnak, akkor jó hírünk van a számodra!

Szerencsére a fővárosban is találsz igazán jó étterem borászatokat, amelyek között van a BorLaBor is.

Az éttermet egy borospincében rendezték be, melyben ötvözték a modern berendezést az ódonabb, téglafalas megoldásokkal.

Az étteremben a magyaros ízek kedvelőire gondoltak első sorban, melyhez a legnagyobb hazai borvidékek vörös, fehér és rozé nedűit kóstolhatod.

Érdemes a BorLaBor weboldalát időnként meglátogatnod, mert rendszeresen tartanak borvacsorákat is.

 
 
 
 
 
 
 
 
Borbarátok vendéglő és borpince, Badacsonytomaj Kép forrása: borbaratok.hu

Lassan 30 éves lesz a badacsonyi Borbarátok, melynek alapkövét az olasz ősökkel büszkélkedő Fata István tette le 1988-ban.

A borospince és étterem a Badacsony hegy lábánál található, ahol a föld művelésétől a szőlő metszéséig a legtöbb folyamat a borkészítés során kézzel történik.

Az étteremben magyaros, balatonparti és olaszos ételeket is fogyaszthatunk, melyeket gluténmentes változatban is elkészítenek.

Borok közül kóstolhatjuk a ház italait és a környék legjobbjait is.

Ha szívesen töltenél el néhány napot csodás környezetben a Balaton mellett, akkor a Borbarátok étterem borászatot és panziót neked találták ki.