Hátköznapi gyakorlatok, amiktől okosabb leszel - hányat tudsz elvégezni már ma?

Nagy Niki
Írta: ,
Hátköznapi gyakorlatok, amiktől okosabb leszel - hányat tudsz elvégezni már ma?

Nem is gondolnád, mi mindennel tudod megtornáztatni az agyadat, hogy jobban fogjon – néha elég csak annyi, hogy a megszokottól eltérő módon mosod a fogad, vagy sokkal jobban koncentrálsz az érzékeidre, mint egyébként. Adunk néhány tippet, amiket te is bátran kipróbálhatsz minden nap!

Fordítsd fejjel lefelé! Kép forrása: designspiration.net

Ha egy kicsit tornáztatni szeretnéd az agyadat, fordíts lefelé néhány nagyon régóta ismerős tárgyat a lakásodban.

Furcsán hangzik, de jól működik: sokkal inkább a jobb agyféltekéd fog dolgozni, mint a bal, és jobban odafigyelsz majd a tárgyak alakjára és színeire.

Fordítsd meg a családi fotókat, vagy az órát a falon, de ne koncentrálj rá – csak hagyd, hogy ha belépsz a szobába, az agyad magától vegye észre, hogy valami furcsát lát.

Csukd be a szemed zuhanyzás közben! Kép forrása: sk--y.tumblr.com

Annyira rá vagyunk állva arra, hogy gyorsan letisztítsuk magunkat, majd megtörölközzünk, hogy ritkán élvezzük magát a zuhanyzást – azt, ahogy a meleg víz a bőrünkhöz ér, ahogy a gőz megcsapja az arcunkat, ahogy a hideg és meleg levegő váltakozva éri el a testünket.

Próbáld meg úgy beállítani a víz hőfokát, hogy nem figyelsz oda a szemeddel, csak érzed, hogy a bőrödön milyen érzés – ennek hála szintén az agykéreg vastagodik, és fokozódik az agyműködés is.