Zéró rákos megbetegedés – Óriási tudás birtokában egy afrikai törzs

Jankovics Anna
Írta: ,
Zéró rákos megbetegedés – Óriási tudás birtokában egy afrikai törzs

A dogonok Észak-Afrikában, Maliban, a Bandiagara-fennsík közelében, a Niger-folyó kanyarulatában élnek. Eredetmondáik által váltak közismertté. Valódi eredetüket homály fedi, ám sok érdekes dolog van, amire érdemes kicsit odafigyelni. A földönkívüliekkel hozzák őket kapcsolatba. Az antropológusoknak komoly fejtörést okoz az, hogy olyan tudás birtokában vannak, melyeket egy primitív nép logikus emberi számítás szerint nem ismerhet…

Az ötven évenkénti ünnep

A törzs tagjai úgy hiszik, hogy a Po Tolo csillagról származó Amma istentől erednek.

Hitük szerint ötven évenként áthalad az égbolton egy láthatatlan csillag egy másik, fényes csillag előtt, ami a mi ismereteink szerint a Szíriusz. Ilyenkor ülik meg a Szingi ünnepet - ötvenévenként.

Ehhez egy maszkot használnak, mely tíz méter magas, kígyó formájú. A szertartás végén ezt egy titkos barlangba rejtik. A Po Tolo csillag a földről nem látszik, ám számítások alapján bizonyított a léte, Sirius B-nek nevezték el 1862-ben.

A dogonok és az élet keletkezése

Így vélekednek róla:,, …minden dolgok elején volt Amma isten, aki a semmin pihent. Amma gömbbe volt zárva és ezen kívül semmi nem létezett.”

A dogonok egyisten hitűek, Amma nem a világ teremtője, hanem az azt uraló törvényeké.

Amma méhében a világ, tér és idő nélkül volt. Amma kétszer teremtette meg a világot, mert az elsővel elégedetlen volt és elpusztította.