A világ 10 legboldogabb országa – Ezt csinálják másképp

Téklesz Rita
Írta: ,
A világ 10 legboldogabb országa – Ezt csinálják másképp

Kép forrása: mashiki/depositphotos.com

Egy közös dolog minden emberben van: mindannyian a boldogságot keressük, ki így, ki úgy. Földrészenként és kultúránként is eltérhet ez, viszont van néhány olyan szokás, amit érdemes ellesnünk a világ legboldogabb országainak titulált helyek lakóitól. Ha már csak néhányat átültetünk a saját életünkbe, a pozitív változás biztosan nem marad el.

A legboldogabb országok listáját minden évben kiadják egy részletes felmérést követően, ami több tényezőt vizsgál. 2018-ban a 10 „nyertes” a következő, a 10.-től az elsőig haladva: Ausztrália, Svédország, Új-Zéland, Kanada, Hollandia, Svájc, Izland, Dánia, Norvégia és az első helyen Finnország. Magyarország a 156-os listában a 69. helyen szerepel. Lássuk, mit érdemes eltanulnunk a legboldogabb országok szokásai közül!

A skandináv országokban mindenhol bicikliző vagy sétáló embereket láthatsz, hiszen számukra ez a természetes közlekedési forma.

Így mennek munkába is, ettől pedig általánosságban jobb a közérzetük és az egészségi állapotuk.

Persze ehhez normális körülmények is szükségesek, például jól kiépített bicikliút, de a lényeg, hogy tényleg aktív életmódot folytatnak, amit eltanulhatnánk tőlük.

Szerencsére egyébként itthon is egyre többen bicikliznek, úgyhogy jó úton haladunk.

Nem meglepő, hogy az egészséges étrend is nagy szerepet játszik az emberek jó közérzetében.

A legboldogabb országokban a mediterrán étrend a népszerű, ami sok halat, olajos magvakat és olíva olajat tartalmaz, ezek pedig köztudottan nagyon jó hatással vannak az egészségünkre nézve.

Állítólag az ilyen étrend követőinek körében ritkább az Alzheimer-kór kialakulása is.