A legszerencsétlenebb bűnözők – Nem éppen ördögi elmék

Zabolai Margit
Írta: ,
A legszerencsétlenebb bűnözők – Nem éppen ördögi elmék

Tény, hogy vannak ördögien zseniális elmék, akik intelligenciája még gonoszságuk ellenére sem vonható kétségbe. Az alábbi bűnözők azonban nem ezek közé a zsenik közé tartoznak. Az eseteket olvasgatva azt kívánjuk, bárcsak minden gonosztevő ilyen együgyű lenne – akkor valószínűleg nem sokan mászkálnának szabadon közülük.

Akik magukra hívták a rendőrséget

2011 decemberében két fiatal betört egy wisconsini boltba, ahonnan DVD-ket és videójátékokat loptak el. 

 
Az eset után saját bűnözői zsenialitásuktól megittasulva egy órán keresztül ünnepeltek, és hosszasan beszélgettek arról, mennyire egyszerű volt elkövetni a bűntényt, és milyen ostobák más bűnözők, akiket nyakon csípnek. Ekkor azonban megérkezett értük a rendőrség. 

 
A nagy örömmámorban nem vették észre, hogy az egyikük mobilja a zsebében véletlenül tárcsázta a 911-et, az amerikai segélyhívó számot. A vonal túlsó végén egy diszpécser hallgatta mosolyogva a vallomásukat, míg a rendőrök át nem vették az ügyet.
Mindent egy ingyen sörért

A derbyshire-i rendőrőrs alkalmazottai megelégelték, hogy túl sok letöltendő bűnöző rejtőzködik a körzetükben, akiknek eszük ágában sincs jelentkezni, hogy letöltsék kiszabott büntetésüket. 

 
A rendőrök ezért fogták magukat, és egy marketing cég nevében 19 elítéltnek levelet küldtek, amelyben azt írták, reklámajándékként ingyen sört kapnak, csak egy megadott telefonszámot kell felhívniuk. 

 
Mind a 19 ember jelentkezett is, a telefon azonban a rendőrőrsön csöngött, ahol a szomjas bűnözők készséggel egyeztettek helyszínt és időpontot, ahol majd átvehetik a sört. Ingyen alkohol helyett azonban egy járőrrel szerveztek maguknak randevút.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?