A 10 legszebb királyi esküvői ruha

Szőke Angéla
Írta: ,
A 10 legszebb királyi esküvői ruha

Meghan Markle és Harry herceg 2018-az esküvője az angol királyi család történelmének újabb grandiózus pillanata volt. A királyi esküvőkön mindig akad olyan vendég, aki kitűnik a tömegből szerencsétlen ruhaválasztásával, vagy vicces kalapjával, de ilyenkor az egész világ a menyasszonyi ruhára koncentrál. Meghan Markle ruhája szép volt, egyszerű és mint ilyen, elég felejthető is. Nézzük azonban, melyik 10 királyi esküvőn hordott olyan csodálatos ruhakölteményt az ara, amit a mai napig emlegetünk.

Grace Kelly, kora egyik legszebb nője, az ünnepelt hollywood-i filmcsillag 1956-ban ment hozzá Rainier monacói herceghez, egy mesebeli esküvő keretében.

A taftból és selyemből készült ruhát a színésznő kedvenc jelmeztervezője álmodta meg és Grace Kelly olyan gyönyörű volt benne, hogy a mai napig a világ legszebb menyasszonyaként emlegetik.

 

Kate Middleton nagyban inspirálódott Grace Kelly ruhakölteményéből, így nem csoda, ha a második helyen az ő menyasszonyi ruhája áll.

A derékban húzott csipkeruha klasszikus eleganciájával nyűgözte le a közönséget, melyhez – nagyon okosan – Kate csak egy picike csokrot fogott, hogy a virág ne takarja el.