A Kulcs, mellyel kinyithatod önmagad – idézetek Joe Vitale könyvéből

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Joe Vitale évekig az utcán élt, szegényen, otthon nélkül. Ma világszerte ismert könyvszerző, szerepelt A Titok című filmben is. A Kulcsról szóló könyvében egy olyan eszközt szeretne átadni az olvasónak, amellyel még a legerősebb zárakat is kinyithatja magában. Ebből a könyvből származnak a következő idézetek.

Az optimista hitvallása

„Ígérd meg magadnak, hogy:

Oly erős leszel, hogy semmi sem zavarhatja meg lelki nyugalmadat.

Szavaiddal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdeted, minden embernek, akivel találkozol. Minden barátoddal érezteted, hogy van bennük valami különleges.

Mindent a derűs oldaláról szemlélsz, és valóra is váltod optimizmusodat.

Csak a legjobb dolgokra gondolsz, csak a legjobb célokért dolgozol, és csak a legjobbat várod. Éppoly lelkesedéssel fogadod mások sikereit, mint a magadét.”

(Vitale idézi Christian D. Larson könyvéből)

Vonzás

„Az életedben minden azért van jelen, mert te magadhoz vonzottad. Ez a rossz dolgokra is vonatkozik – tudatalatti szinten egyszerűen ezeket is bevontad az életedbe.

Azonban, ha tudatára ébredsz a tapasztalataid hátterében működő szellemi programozásnak, akkor ’megtisztulsz’ a rejtett meggyőződésektől, melyek megakadályozzák, hogy magadhoz vonzzad, amire vágysz, akkor csodával határos események játszódnak le az életedben. 

Amikor megtisztultam kövérséggel kapcsolatos berögződéseimtől, harmincöt kilót adtam le…

Amikor megtisztultam az okoktól, melyek miatt potenciálisan halálos nyirokcsomó-duzzanatok alakultak ki a mellkasomban, a két tüdőm között, a duzzanatok ártalmatlanná váltak.”